ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, τέχνη και πολιτισμός στο Οινοποιείο Τσιάκκας

WIZ TEAM

Το Οινοποιείο Τσιάκκας οργανώνει το Φεστιβάλ «Νύχτες Οινογαστρονομίας».

Τρία βράδια Σαββάτου, στο Πελέντρι, στο οινοποιείο με το υπέροχο σκηνικό, γεμάτα με υπέροχο κρασί, απολαυστικό φαγητό, ζωντανή μουσική, συνδυασμένα άψογα με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Δείτε πιο κάτω όλες τις πληροφορίες για το καθένα από τα τρία events.

FABULOUS ART SHOW

Για το πρώτο Σάββατο, 20 Μαΐου, οι ταλαντούχοι The Fabulous Dillingers Band, θα μας κρατήσουν σε κίνηση με την απολαυστική swing μουσική τους. Είτε είστε λάτρεις του Lindy Hop είτε απλώς σας αρέσει να κινείστε στον ρυθμό του swing, αυτή είναι μια βραδιά στην οποία αξίζει να παραβρεθείτε. 

«Αφού απολαύσετε την υπέροχη θέα των αμπελώνων στις πλαγιές του Τροόδους, σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στην κάβα του οινοποιείου που ειδικά για τη βραδιά αυτή μετατρέπεται σε μια γκαλερί τέχνης με έργα των Άριστου Χριστοφόρου, Άντριας Πέτρου, Μαρίας Μιχαήλ, Έλενας Αντόρκα, Πάμπου Στυλιανίδη, Roswitha Lobnique και Ιφιγένειας Παπαγεωργίου.

Καθώς απολαμβάνετε τη μουσική, θα μπορείτε παράλληλα να γευτείτε συνδυασμούς εδεσμάτων και οίνου που θα ετοιμάσουν ειδικά για τη βραδιά οι έμπειροι σεφ του εστιατορίου Ta Kokkalakia Street Grill και ο καταξιωμένος οινολόγος του οινοποιείου, Ορέστης Τσιάκκας. Ένας συνδυασμός που υπόσχεται μια απολαυστική ποικιλία εδεσμάτων, άψογα συνδυασμένα με τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες των κρασιών του Οινοποιείου».

Info
Σάββατο 20 Μαΐου 2023
Οινοποιείο Τσιάκκας, 18.00-21.00
Είσοδος €13 (δεν περιλαμβάνει εδέσματα και κρασί)
Προπώληση www.tsiakkaswinery.com
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


CYPRIOT
ODYSSEY

Το δεύτερο Σάββατο, 27 Μαΐου, έρχεται μια βραδιά αφιερωμένη στην Κυπριακή Πολιτιστική Κληρονομιά, όχι για να αναβιώσει αλλά για να ζωντανέψει τον πλούσιο πολιτισμό της Κύπρου με τη μουσική, τον χορό, το φαγητό και το κρασί της Κύπρου.

«Αφού απολαύσετε την υπέροχη θέα των αμπελώνων στις πλαγιές του Τροόδους, σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στην κάβα του Οινοποιείου και στο καλοβαλμένο οινομουσείο. Εκεί θα γνωρίσετε τα κυπριακά παραδοσιακά εργαλεία και αγγεία της παραγωγής του κρασιού στα παλαιότερα χρόνια.

Το Οινοποιείο Τσιάκκας, με σεβασμό στη βαθιά ριζωμένη οινική κυπριακή κληρονομιά των 5000 χρόνων, επιλέγει γι’ αυτή την εκδήλωση τις καλύτερες γηγενείς ποικιλίες. Ο Οινολόγος μας Ορέστης Τσιάκκας συνεργάζεται με τον σεφ Jack Yiannakou του Bistrot 55 ο οποίος είναι υπεύθυνος για το μενού. Ο σεφ υπόσχεται  ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις του νησιού, με μια μοντέρνα πινελιά και ο Orestis Tsiakkas συνδυάζει τις παραδοσιακές «πειραγμένες» γεύσεις με τις πολύπλοκες γηγενείς ποικιλίες.

Στη σκηνή για αυτή τη βραδιά ανεβαίνουν οι ταλαντούχοι Vyron Potsos και Aritsti Poulli, οι οποίοι θα κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με  αυθεντικές  και νοσταλγικές κυπριακές μελωδίες. Ετοιμαστείτε να χορέψετε όπως μόνο εσείς ξέρετε!

Την ιδιαίτερη νότα στη βραδιά θα δώσει ο «Χορευτικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου». Είναι η στιγμή που μέσα από τα χορευτική τους δεινότητα θα ζωντανέψουν και θα εκφράσουν για όσους είναι Κύπριοι και για όλους όσους θέλουν να νιώσουν Κύπριοι, ιδιαίτερα συναισθήματα».

Info
Σάββατο 27 Μαΐου 2023
Οινοποιείο Τσιάκκας, 19.00-23.00
Είσοδος €13 (δεν περιλαμβάνει εδέσματα και κρασί)
Προπώληση www.tsiakkaswinery.com  
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


RETRO
JIVE

Για την τελευταία εκδήλωση του φεστιβάλ «ΝΥΧΤΕΣ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΜΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 2023» έχει προγραμματιστεί το Retro Party! Μια βραδιά με χορό και διασκέδαση, αφού στόχος των διοργανωτών είναι να στηθεί ένα αλησμόνητο γλέντι.

«Ο γνωστός σε όλους DJ Ilias SeeWhy θα μας ανεβάσει τη διάθεση, με ήχους που θα σας ταξιδέψουν στις καλύτερες επιτυχίες των 80s, 90s και 00s και θα σας προκαλούν να χορέψετε και να διασκεδάσετε.

Ο σεφ Jack Yiannakou του Bistrot 55 για άλλη μια βραδιά  θα παρουσιάσει  με την ευφάνταστη  μοντέρνα πινελιά  του, γεύσεις εμπνευσμένες από την Κύπρο. Ο οινολόγος Ορέστης Τσιάκκας, που θα επιμεληθεί τη δημιουργία της λίστας κρασιών, θα φροντίσει να συνοδεύουν αρμονικά τις γεύσεις.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο αγαπημένος μας μπάρμαν Ιωάννης Ιωάννου (@viaxero travelling bar), θα ετοιμάζει signature cocktails που θα σας φτιάξουν τη διάθεση για χορό και πάρτι. Η σκηνή θα είναι δική σας για να αναδείξετε τις καλύτερες χορευτικές σας ικανότητες».

Info
Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
Οινοποιείο Τσιάκκας, 19.00-23.00
Είσοδος €15 (δεν περιλαμβάνει εδέσματα και κρασί)
Προπώληση www.tsiakkaswinery.com
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας