ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρύο, καιρός για τσάι

WIZ TEAM

Είναι κάποια ροφήματα και κάποια εδέσματα που έχουν την τιμητική τους συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Όπως, για παράδειγμα, τη σαρακοστή τρώμε νηστήσιμα, στις 25 του Μάρτη βγαίνουμε για ψάρι και τον Γενάρη απολαμβάνουμε σούπες, έτσι και όταν ο υδράργυρος κάνει βουτιές, όπως συμβαίνει τις τελευταίες μερικές μέρες, θυμόμαστε πάντα το τσάι.

Κάπως έτσι προέκυψε τώρα η ανάγκη για ένα τσάι, αχνιστό και αρωματικό. Δείτε πιο κάτω μερικά μαγαζιά που προσφέρουν στο μενού τους τσάγια, συνδυάζοντάς τα ενίοτε με ωραία κέικ, γλυκά και άλλα εδέσματα.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Pralina Experience

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την περαντζάδα του πιο chic δρόμου της πόλης. Πέραν από τα κλασσικά, στο section με τα τσάγια θα βρείτε τα gourmet teas, με επιλογές όπως Te tat jana (Black tea), Te kink of jasmine (Green tea), Te Romeo e Julietta (Green tea), Infuso notti in tibet (Herbal tea) αλλά και Matcha (Green tea).

Swimming Birds

Στην παλιά πόλη, ο όμορφος αυτός χώρος αποτελεί πάντα επιλογή για κρασάκι, μπύρα, καφέ, αλλά και τσάι. Με 7-8 διαφορετικές επιλογές από χύμα τσάι, από κλασσικά όπως γλυκάνισο, χαμομήλι, λουίζα, αλλά και πιο σπέσιαλ όπως πράσινο και ροδοπέταλα, στο Swimming Birds σίγουρα θα νοιώσεις ζεστασιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
 

Mel’s Organic Coffee Shop

Τιμώντας το όνομα και τη φήμη που το ακολουθεί, το Mel’s σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις οργανικό τσάι, ανάμεσα σε άλλα. Εξαιρετική επιλογή είναι το Cinnamon Mint αλλά και Boost & Energy, και τα δύο βιολογικά. Θα τα βρείτε στην Τσερίου αλλά και στα Λατσιά, σε ζεστή και κρύα εκδοχή.|

Lála Café

Η καφετέρια που αγαπά τα κατοικίδια, αγαπά επίσης τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αυτές τις «δύσκολες» μέρες, όπου το μόνο που πραγματικά θες είναι να καθίσεις αναπαυτικά σε έναν cozy χώρο και με μια ζεστή κούπα καφέ ή τσαγιού να μπορείς να χαζεύεις με το βλέμμα στο κενό. Οι επιλογές για τσάι εδώ είναι γύρω στις δέκα -lemon grass, πράσινο, γιασεμί κλπ.

ΛΕΜΕΣΟΣ 

Uluwatu Specialty Coffee

Το μενού περιλαμβάνει περισσότερα από δέκα είδη τσαγιών, χωρισμένα σε single origin, master blends, caffeine free και ceremonial matcha, εκ των οποίων αρκετά οργανικά. Σε ερώτησή μας ποιο είναι το δημοφιλές, η απάντηση ήρθε γρήγορα. Το λεμονάτο Mint Julep είναι ίσως η επιλογή που «φεύγει» περισσότερο από το Uluwatu.

Colors Café

Το δεν χρειάζονται συστάσεις café του Four Seasons θα πας για εξαιρετικό γλυκό (ή παγωτό), συνδυάζοντας με καφέ ή τσάι. Στο σημείο του μενού με το τσάι θα βρεις γύρω στις δέκα επιλογές, μεταξύ των οποίων το Oolong Tea (με αρώματα βουτύρου, καραμέλας και πετάλων) και το Darjeeling (με αρώματα αμυγδάλου και ροδάκινου), ενώ υπάρχουν ακόμα 5-6 επιλογές σε χύμα τσάι από βότανα.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Butterflies Tea Room & English Deli

Στο αγαπημένο τεϊοποτείο (όπως αυτοαποκαλείται) της Λάρνακας, αν δεν θες να απολαύσεις μια από τις εξωτικές επιλογές, μπορείς να πας «παραδοσιακά» με English tea, συνδεύοντάς το με μια από τις πίτες, τα κέικ ή τα γλυκά που εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνονται και προσφέρονται στο Butterflies. (24105224, Γεωργίου Γρίβα Διγενή 31 Ορόκλινη, Λάρνακα)

ΠΑΦΟΣ 

Tea for two

Εδώ μπορείς να το παίξεις τουρίστας, απολαμβάνοντας ότι και οι Άγγλοι που ζουν μόνιμα ή επισκέπτονται την Πάφο. Στο μενού, σε τσάι, υπάρχουν πέντε επιλογές σε βότανα, καθώς και το κλασσικό english tea, τα οποία μπορείς να απολαύσεις με σπιτικά scones και άλλα παραδοσιακά tea cakes. Κι αν πεινάσεις, μη διστάσεις να παραγγείλεις english breakfast ή άλλα παραδοσιακά εγγλέζικα φαγητά. (26937895) Λεωφ. Τάφοι Βασιλέων 42, Πάφος / (26937702) Λεωφ. Ποσειδώνος 6, Γεροσκήπου (26934035) / Λεωφ. Ποσειδώνος 56, Γεροσκήπου. 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ

Coffee Berry

Σε όλα τα Coffee Beery, στους Φούρνους Ζορπά, προσφέρονται εκτός των άλλων και ωραία αρωματικά τσάγια, από τα οποία σίγουρα ξεχωρίζει η επιλογή Herbal αλλά και το οργανικό τσάι! Στην επόμενη επίσκεψή σας συνδυάστε τσάι και muffin, έτσι για αλλαγή!