ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Kuzuba: το νέο εστιατόριο της πρωτεύουσας που αγαπά τα κυπριακά προϊόντα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Κουζούπα στην Κύπρο λέμε τον κορμό του αμπελιού.

Από το όνομα και μόνο, λοιπόν, το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας δίνει το στίγμα για τη γενικότερη φιλοσοφία του για το φαγητό και το κρασί που θα προσφέρει.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το απόγευμα το Kuzuba θα προσφέρει επιλογές σε στυλ tapas, με τα οποία θα μπορεί κανείς να συνοδεύσει το ποτό του, ενώ παράλληλα θα προσφέρεται και η επιλογή για κανονικό dinner.

Θα μπορείς δηλαδή να καθίσεις απολαμβάνοντας τσίμπημα μαζί με τη ζιβανία, το κρασί και το κοκτέιλ σου, με επιλογές tapas που αναδεικνύουν τα κυπριακά προϊόντα. Προϊόντα για τα οποία οι άνθρωποι του Kuzuba έκαναν τεράστια έρευνα σε όλο το νησί, έτσι ώστε να βρουν και να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Η ανάγκη για εύρεση και ανάδειξη ποιοτικών ντόπιων προϊόντων αλλά και η εποχικότητα στις πρώτες ύλες εξελίσσεται σε τάση το τελευταίο διάστημα. Και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίετερα.

Ανάμεσα σε αυτά που μπορείς να απολαύσεις είναι τασαμαρέλα από τη Σίμου, χοιρομέρι από τη Μαραθάσα, κασκαβάλλι, τυρί της φλαούνας παφίτικο, κυδωνόπαστο, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές πάνω σε τοστ, μπέικον, μελιντζανοσαλάτα, πουρέκια με τρυπητες πίττες κ.ά.

Εναλλακτικά, μπορείς να απολαύσεις κανονικά το dinner σου, το οποίο συνδυάζει τις κυπριακές με τις μεσογειακές γεύσεις. Ξεκινάς με ψωμί και σιηνόπιτα, ενώ μετά μπορείς να απολαύσεις πιάτα όπως ποιοτικό αρνάκι από μια μικρή φάρμα, ψάρι της ημέρας (ορφός, συναγρίδα κλπ) εποχιακά λαχανικά στη σχάρα και άλλα πολλά κυρίως πιάτα αλλά και ορεκτικά. Πολλά από τα φαγητά ψήνονται με κάρβουνα από ξύλο (λεμονιά κυρίως) που ετοιμάζουν οι ίδιοι.

Στόχος των ιδιοκτητών είναι να εκμεταλλεύονται την εποχικότητα των προϊόντων, τόσο στις συνταγές για το φαγητό όσο και στα ποτά.

Ενδεικτικά, σε σχέση με τα ποτά, πειραματίζονται αυτό το διάστημα για την ετοιμασία Martini με βάση τα fermented φρέσκα καρύδια, ενώ έχουν φτιάξει και δικό τους σιρόπι ζαμπούκκου για τα κοκτέιλ τους. Στο μενού με τα ποτά θα βρεις επίσης διαλεχτές ζιβανίες από όλη την Κύπρο, περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού από την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και μεγάλη συλλογή από σπάνια ουίσκι.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί η σχέση και η συνεργασία με το Kika’s Garden, αφού ο ένας εκ των ιδιοκτητών προέρχεται από την εν λόγω οικογένεια. Που σημαίνει πως, μέρος των φρέσκων προϊόντων που παράγονται εκεί θα πηγαίνει και στο Kuzuba.

Το εστιατόριο ανοίγει επίσημα σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022!

Info
Τηλ. 99865444
Δ-Σ 17.30 - 00.00
Κυριάκου Μάτση 54Α, Λευκωσία