ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπάρισσος: Μια ταβέρνα με ιστορία δεκαετιών άλλαξε πρόσωπο

WIZ TEAM

Στον Κάθηκα, ένα από τα χωριά της κυπριακής υπαίθρου που διαθέτουν πολλές ταβέρνες, βρίσκεται ο Κυπάρισσος. Ένα εστιατόριο με παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα -που μέχρι πρότινος διέθετε έναν ρουστίκ διάκοσμο-, πολύ πρόσφατα άλλαξε πρόσωπο έπειτα από μια ριζική ανακαίνιση.

Αρχικά, το πολύ ξύλο στους χώρους (τοίχους και ταβάνι) αντικαταστάθηκε από πέτρα (μέσα-έξω) αλλά και από κάποιου είδους κληματαριές και δρύινα βαρέλια που κοσμούν τους τοίχους. Επιπλέον, άλλαξαν όλα τα τραπέζια και οι καρέκλες στο μαγαζί, προστέθηκε ένα τζάκι, αλλά και μια κάβα στο κέντρο του εστιατορίου.

Αυτό σημαίνει ότι η αγαπημένη ταβέρνα του Κάθηκα που λειτουργεί από το 1960, αποτελώντας μια από τις πρώτες ταβέρνες της Πάφου, πλέον είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον κόσμο σε ένα άκρως παραδοσιακό σκηνικό, που ταιριάζει απόλυτα με τον γενικότερο χαρακτήρα της περιοχής.

Εκτός από τον μεζέ (€21), που περισσότερο προτιμάται από τους Κύπριους πελάτες της ταβέρνας, υπάρχει και α λα καρτ μενού το οποίο, όπως μαθαίνουμε από τη Ραφαέλλα, έχει μεγάλη ζήτηση ανάμεσα στους τουρίστες.

Μερικά από τα διάσημα πιάτα του Κυπάρισσου που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το παραδοσιακό χαλούμι που ψήνεται στον φούρνο και σερβίρεται με μαρμελάδα μόσφιλο, η φέτα με φύλο κρούστας και μαρμελάδα ντομάτας, η σαλάτα με ρόκα, αποξηραμένα φρούτα και σος από τερατσόμελο, οι χεροποίητες ραβιόλες με σπανάκι και αναρή, το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο, ο μουσακάς, τα αφέλια και το στιφάδο.

Για την ιστορία η ταβέρνα πήρε το όνομά της από τον αιωνόβιο Κυπάρισσο, ένα κυπαρίσσι ηλικίας 1778 χρόνων που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον χώρο του εστιατορίου.

Info
Τηλ. 99557545
Λωφόρος Άκη Κλεάνθους, Κάθηκας, επ. Πάφου
ΔΕΥ-ΚΥΡ 10.00-23.00

Φωτογραφίες interior: House Talks Interiors