ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λιχουδιές Παντελάκη: Μια «one man show» μικρή επιχείρηση

WIZ TEAM

Κάθε χρόνο οι ντόπιοι λάτρεις της φημισμένης παφίτικης φυστικόκουννας αναμένουν τον φρέσκο καρπό της γης τους. Φανατικός οπαδός του εξαιρετικού αυτού προϊόντος είναι και ο κύριος Παντελάκης Χριστοφή, Αμμοχωστιανός, με ρίζες από Πάφο, ο οποίος από παιδί -λόγω της εισβολής- ζει στην πόλη της Πάφου.

Ήταν φθινόπωρο του 2018 όταν ξεκίνησε τα πειράματα και τις δοκιμές για το ιδανικό καβούρδισμα φρέσκιας φυστικόκουννας. Οι δοκιμές αμέτρητες, όπως και τα κεράσματα προς φίλους και γνωστούς, ο οποίοι με τη σειρά τους «κερνούσαν» γνώμες. 

Η συνταγή τελειοποιήθηκε.

Επόμενος στόχος ήταν ένα άλλο παραδοσιακό προϊόν, το οποίο όμως συνδέεται με το φυστίκι: το κυπριακό παστέλι. Κατά την περίοδο της πανδημίας, αφού ο περιορισμός, ο άπλετος ελεύθερος χρόνος και φυσικά η αγάπη για την κουζίνα, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και να εξελιχθούν μερικές συνταγές παστελιού. Παφίτικο χαρουπόμελο, γνήσιο μέλι, εξαιρετικό σουσάμι, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί παρέλαυναν στο εργαστήρι του Παντελάκη, το οποίο είχε πλέον μόνιμη θέση σε μια γωνιά του σπιτιού.

Τόπο στο εργαστήρι πήρε η σοκολάτα, η οποία έδωσε κι άλλες προοπτικές και έτσι οι συνταγές πλήθαιναν και οι συνδυασμοί έγιναν απεριόριστοι.

Έχοντας σε μια κουζίνα εξαιρετικά και υγιεινά υλικά, η δυνατότητα δημιουργίας υγιεινών εδεσμάτων αποτελεί σίγουρα μια φυσική εξέλιξη. Έτσι, στη γκάμα των παρασκευασμάτων μπήκαν κι άλλα προϊόντα, όπως το γνήσιο παρθένο φυστικοβούτυρο χωρίς κανένα πρόσθετο αλλά και μπάρες ενέργειας υψηλής διατροφικής αξίας.

«Όταν το χόμπι σου γίνεται καθημερινή απασχόληση, αυτό είναι ευλογία», όπως εύστοχα συνηθίζει να λέει ο Παντελάκης. Η προσωπική αγάπη, η παρότρυνση της οικογένειας και των φίλων, οι πολλές θετικές γνώμες για τις παρασκευές του, έκαναν τον ιδιοκτήτη να σκεφτεί και τελικά να υλοποιήσει την μικρή του «one man show» επιχείρηση, στο ιστορικό παζάρι της Πάφου.

Στις «Λιχουδιές Παντελάκη» έχει γίνει προσεκτική επιλογή ενός αριθμού εδεσμάτων, τα οποία σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Υπόσχεση του κύριου Παντελάκη είναι πως στην πορεία θα προσφερθούν στους πελάτες του κι άλλες από τις «κρυμμένες» του συνταγές.


Η ΓΚΑΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Μπάρα δημητριακών Παντελάκη
Μπάρες δημητριακών ψηλής θρεπτικής αξίας, σε δυο συνδυασμούς: Φουντούκι - φοινίκι και φυστίκι - κράνμπερι. Και οι δυο συνδυασμοί συνοδεύονται από βρόμη, μέλι, βιολογική καρύδα, διάφορους σπόρους και τόνους μαύρης σοκολάτας, χωρίς την προσθήκη κρυσταλλικής ζάχαρης. Δυο προϊόντα που υπερκαλύπτουν το ξεκίνημα της μέρας. Στόχος της συνταγής ήταν η θρεπτικότητα σε συνδυασμό με την απόλαυση. Έτσι, καμία έκπτωση δεν γίνεται στη γεύση. 

Παστελάκι Παντελάκη
Όσο εύηχο ακούγεται, άλλο τόσο νόστιμο είναι. Δόθηκε μια αυθεντική νότα στο παραδοσιακό αυτό έδεσμα, χρησιμοποιώντας πρώτης ποιότητας χαρουπόμελο, μέλι και καρπούς. Υπάρχουν δυο βάσεις σε δυο είδη παστέλι: χαρουπόμελο και γνήσιο μέλι. Ανα διαστήματα, από το εργαστήρι του Παντελάκη κυκλοφορούν σε περιορισμένες ποσότητες διαφορετικοί συνδυασμοί υλικών παρέα με τις δύο του βάσεις όπως φρούτα, σοκολάτα και άλλα. Αν πετύχετε μια τέτοια στιγμή, αξίζει να δοκιμάσετε.

Τρουφάκια καρύδας Παντελάκη
Μπουκίτσες με κύριο συστατικό το ινδοκάρυδο σε συνδυασμό με καβουρδισμένα φουντούκια, φοινίκια και βανίλια, αγκαλιασμένα από μαύρη σοκολάτα και 100% κακάο.

Μπάλες ενέργειας Παντελάκη
Μπουκίτσες ενέργειας οι οποίες παρέχουν τις ιδιότητες και τα οφέλη του φυστικοβούτυρου σε συνδυασμό με μέλι και βρόμη, θωρακισμένες από μαύρη σοκολάτα και 100% κακάο.

Φυστικοβούτυρο Παντελάκη
Παρασκευάζεται από 100% φυστικόκουννα, η οποία καβουρδίζεται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, χωρίς κανένα πρόσθετο υλικό.

Ξηροί καρποί Παντελάκη
Ξηροί καρποί, καβουρδισμένοι όσο πρέπει για να απελευθερώσουν τα αρώματα και τα χαρακτηριστικά τους, όλοι ανάλατοι, με εξαίρεση τη φυστικόκουννα, η οποία παρασκευάζεται στην παραδοσιακή της εκδοχή με χοντρό θαλασσινό αλάτι. 

Info
Τηλ. 99683393
Παυσανίου 1, Πάφος
Δ-Π 10.00-13.00, Σ 10.00-18.00

Facebook: lichoudiespantelaki
Instagram: lichoudiespantelaki