ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λόγια στο στόμα» του Κieran Hurley για λίγες παραστάσεις στο Σατιρικό

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Η ομάδα φερέφωνο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, το έργο του βραβευμένου σκωτσέζου συγγραφέα Kieran Hurley, ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ (MOUTHPIECE) σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και σε μετάφραση Μάριου Κωνσταντίνου. Στον ρόλο της Λίμπι, η Μέλανη Στέλιου και στον ρόλο του Ντέκλαν, ο Ανδρέας Δανιήλ.

Υπόθεση:

Η Λίμπι είναι σαρανταέξι. Είναι συγγραφέας. Ήταν συγγραφέας. Η Λίμπι στέκεται στην άκρη του λόφου, πίνει και βλέπει τα φώτα της πόλης να ανάβουν σιγά σιγά. Αναρωτιέται. Πόσο γρήγορα πέφτει ένα σώμα;
Ο Ντέκλαν είναι δεκαεφτά. Κάθεται στην άκρη του λόφου, κοιτάει την πόλη και ζωγραφίζει. Ο Ντέκλαν έρχεται εδώ για να είναι μόνος του. Ζωγραφίζει, για να μην τον πιάννει αυτό το σφίξιμο στο στήθος. Ο Ντέκλαν βλέπει ένα σώμα στην άκρη του λόφου έτοιμο να πέσει. Έιιιιι!
 
Μια απροσδόκητη συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Η ίδια πόλη που βάζει λουκέτο σε κέντρα κοινωνικής βοήθειας, αλλά γεμίζει τα θέατρα μιλώντας γι’ αυτά.
 
Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν.
Κι αυτό που γίνεται μετά...

Το έργο, γράφτηκε το 2018, και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Traverse στο Εδιμβούργο. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και το 2019 μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο.

μετάφραση / Μάριος Κωνσταντίνου
σκηνοθεσία / Μαρία Κυριάκου
ηθοποιοί / Ανδρέας Δανιήλ - Μέλανη Στέλιου
σκηνικά – κοστούμια / Κωνσταντίνα Ανδρέου
μουσική / Πάνους Μπαρτζής
σύμβουλος κίνησης / Julia Brendle
σχεδιασμός φωτισμού / Βασίλης Πετεινάρης
σχεδιασμός προβολών / Αννα Φωτιάδου - Χρυσάνθη Δημητρίου
βοηθός σκηνοθέτιδας / Αυγουστίνα Στυλιανού
φωτογραφίες / Δημήτρης Λούτσιος
σχεδιασμός αφίσας / Άννα φωτιάδου
προβολή / Λουκία Βασιλείου

διάρκεια: 90 λεπτα

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών.

Info
Tετάρτη 14- Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022
Σατιρικό Θέατρο, 20.30
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15 Αγλαντζιά
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση Tickethour