ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λονδρέζικος αέρας στο Γουδί, στο The Stone Lion

WIZ TEAM

Σε κάποιες περιπτώσεις τα γνωστά και ως «τουριστικά» εστιατόρια μπορεί να αποδειχτούν διαμάντια.

Το The Stone Lion, στο Γουδί, πολύ κοντά στην Πόλη Χρυσοχούς, είναι ένα εστιατόριο που εξυπηρετεί κυρίως τους ξένους τουρίστες της περιοχής, ξένους που διαμένουν μόνιμα στην επαρχία Πάφου, αλλά και αρκετούς ντόπιους που γνωρίζουν πως ο Mark και η Claire φροντίζουν τους επισκέπτες τους όπως θα φρόντιζαν οικογένεια και φίλους στο δικό τους σπίτι.

Οι Λονδρέζοι στην καταγωγή ιδιοκτήτες, πριν από περίπου έξι χρόνια αποφάσισαν να φτιάξουν το ωραίο αυτό εστιατόριο στο Γουδί, προσφέροντας σπιτικό φαγητό, δημιουργώντας από το μηδέν όλα σχεδόν τα πιάτα που είναι στο μενού τους, αλλά και μια τεράστια ποικιλία από εξαιρετικά σε όψη και γεύση γλυκά, τα οποία θα βρείτε καθημερινά αναρτημένα σε έναν μαυροπίνακα.

Η κουζίνα τους έχει διεθνή προσανατολισμό, αν και οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το μενού ως «English», επισημαίνοντας όμως πως σε αυτό προσφέρονται και επιλογές από κυπριακά παραδοσιακά πιάτα και φυσικά, πολλά σπιτικά γλυκά!

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε fish & chips και φρεσκότατες κυπριακές πατάτες, το Sunday Roast της Κυριακής με επιλογή από βοδινό, χοιρινό και κοτόπουλο, τα σπιτικά dips, αλλά και επιλογές όπως σουβλάκι, χαλούμι, σεφταλιά, λουκάνικο και άλλα παραδοσιακά πιάτα της ταβέρνας.

Όποια όμως κι αν είναι η αφορμή της επίσκεψής σας στο The Stone Lion, οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε ένα από τα δεκάδες γλυκά που προσφέρονται καθημερινά, σπιτικά και φρέσκα (δες σχετική εικόνα με μενού στον πίνακα).

Σε ένα περιβάλλον ωραίο που συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη θέα με τον μεγάλο ορίζοντα, εκτός από σπιτικές γεύσεις, ενίοτε προσφέρονται και βραδιές με ζωντανή μουσική.

Εν κατακλείδι θα λέγαμε πως το The Stone Lion είναι ένα τουριστικό εστιατόριο απ’ αυτά που αξίζει να ανακαλύψει ο κάθε local που εκτιμά το τίμιο φαγητό και την εγκάρδια φιλοξενία. Εχέγγυο αποτελεί η άποψη όλων όσοι έτυχε να το επισκεφτούν, πολλοί εκ των οποίων ανέβασαν τα rates του στα ύψη! Μην πάτε χωρίς κράτηση, θα δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι.

Info
Τηλ. 99038689
Γουδί, επ. Πάφου
Παρ, Σαβ, Δευ, Τρ 12.00-22.00 (κουζίνα ως τις 20.30), Κ 12.00-18.00