ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λούλλες», μια υποκειμενική ιστορία της γκέι κοινότητας στην Κύπρο των 80s και 90s

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Ένα έργο δοσμένο μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, αποτελούμενο από παιχνίδια της μνήμης, απολαυστικές αναπαραστάσεις, καυστικούς μονόλογους με ευάλωτες προσωπικές στιγμές, και πειραματικό storyboarding σκηνών και εικόνων.

Η Campos Culture and Arts παρουσιάζει την πρώτη εκδοχή του καινούργιου θεατρικού έργου Λούλλες. Πρόκειται για ένα work in progress, ένα πείραμα, ένα εμπλουτισμένο θεατρικό αναλόγιο που θα παρασταθεί στις 1&2 Απριλίου στο Ξυδάδικο στη Λεμεσό και στις 6 Απριλίου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.23 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

Το έργο Λούλλες, μια υποκειμενική ιστορία της γκέι κοινότητας στην Κύπρο των ‘80s και ‘90s μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, αποτελείται από παιχνίδια της μνήμης, απολαυστικές αναπαραστάσεις, καυστικούς μονόλογους με ευάλωτες προσωπικές στιγμές, και πειραματικό storyboarding σκηνών και εικόνων.

Βασίζεται σε αρχειακό υλικό από τα ΜΜΕ των δεκαετιών 1980 και 1990 σε σχέση με τη δημόσια συζήτηση της εποχής για την ομοφυλοφιλία, καθώς και σε μαρτυρίες μελών της γκέι κοινότητας για την προσωπική τους ζωή στη Λευκωσία και στη Λεμεσό κατά την ίδια περίοδο. Το δημιουργικό ensemble κτίζει την παράσταση με μεθόδους θεάτρου επινόησης (devised theatre), ενώ οι  μονόλογοι συγγράφονται στα κυπριακά, αυτολεξεί, από το σκηνοθέτη Διομήδη Κουφτερό και τον ηθοποιό Νεκτάριο Θεοδώρου, βασισμένοι σε συνεντεύξεις που πήραν οι ίδιοι.

Ομάδα
Σκηνογραφία: Ελένη Ιωάννου
Επί σκηνής: Νεκτάριος Θεοδώρου
Ιδέα - Σκηνοθεσία: Διομήδης Κουφτερός
Κινηματογραφήσεις: Χαράλαμπος Βαρέλιας
Συγγραφή μονολόγων: Διομήδης Κουφτερός, Νεκτάριος Θεοδώρου

Παραγωγή: Campos Culture and Arts


Παραστάσεις

Σάββατο 1η και Κυριακή 2 Απριλίου 2023
Ξυδάδικο, 20:30
Γενεθλίου Μιτέλλα 34, (περιοχή εκκλησίας Αγίας Νάπας), Λεμεσός

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023
Στέγη Χορού Λευκωσίας, 20:30
Παρθενώνος 25, Άγιος Ανδρέας, (παλιά Δημοτική Αγορά, Πεδιαίος), Λευκωσία

Κρατήσεις 96529346 (κλήσεις σε ώρες γραφείου ή SMS)

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/229346036217570/229346049550902