ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λούλλες: Παραστάσεις και τον Μάιο

WIZ TEAM

Μετά από τις sold out παραστάσεις του Απριλίου, η Campos Culture and Arts επαναφέρει στη Στέγη Χορού Λευκωσίας την πρώτη εκδοχή του έργου Λούλλες σε ένα πληθωρικό σκηνοθετημένο αναλόγιο, στις 23 και 24 Μαΐου στις 20:00.

Πρόκειται για ένα καινούργιο θεατρικό έργο που περιλαμβάνει απολαυστικές αναπαραστάσεις, αιχμηρούς μονόλογους, και αποσπάσματα εκπομπών από το αρχείο του ΡΙΚ. Παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, προσωπικές ιστορίες γκέι αντρών στη Λευκωσία και στη Λεμεσό κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990, αλλά και το δημόσιο διάλογο για την ομοφυλοφιλία στην Κύπρο κατά την ίδια περίοδο. Τα παιχνίδια της μνήμης, ο καταιγισμός εικόνων, και το πειραματικό storyboarding συμπληρώνουν τα στοιχεία της παράστασης Λούλλες.  

Μέθοδος: το δημιουργικό ensemble διεξάγει έρευνα και συνεντεύξεις, και ‘χτίζει’ την παράσταση χρησιμοποιώντας τεχνικές θεάτρου επινόησης (devised theatre). Οι μονόλογοι συγγράφονται στα κυπριακά, αυτολεξεί, βασισμένοι σε συνεντεύξεις γκέι αντρών που έζησαν στην Κύπρο τα ‘80s και ‘90s, ενώ το έργο τελεί υπό εξέλιξη: ‘δοκιμάζεται’ μπροστά σε κοινό και προσαρμόζεται ανάλογα για την επόμενη παράστασή του.

Την παράσταση στηρίζουν το Αρχείο του ΡΙΚ και η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου. Οι Λούλλες πρωτοπαρουσιάστηκαν στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.23 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

Ομάδα:
Σκηνογραφία: Ελένη Ιωάννου
Επί σκηνής: Νεκτάριος Θεοδώρου
Ιδέα - Σκηνοθεσία: Διομήδης Κουφτερός
Κινηματογραφήσεις: Χαράλαμπος Βαρέλιας
Συγγραφή μονολόγων: Διομήδης Κουφτερός, Νεκτάριος Θεοδώρου

Info
Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Μαΐου 2023
Στέγη Χορού Λευκωσίας, 20.00
Παρθενώνος 25, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσίαψ(παλιά Δημοτική Αγορά, Πεδιαίος, πρώην Πειραματική Σκηνή ΘΟΚ)
Πληροφορίες 96529346 (κλήσεις σε ώρες γραφείου ή SMS)

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1943274796024944/1943274806024943/
Παραγωγή: Campos Culture and Arts