ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μ’ αρέσει να δημιουργώ συναισθήματα, γι’ αυτό μαγειρεύω»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

WiZ συνάντηση με την executive chef του Henry’s, Κωνσταντίνα Ιωάννου.

Φωτογραφίες: Ντέμης Σιρανίδης
Βίντεο-editing: Ραφαέλλος Μαρκιτανής

Η πολύπειρη σεφ Κωνσταντίνα Ιωάννου έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας του πρώτου πρότζεκτ της Columbia Restaurants στη Λευκωσία, στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης. Ένα all day εστιατόριο που προσφέρει πρωινό, lunch και dinner, μέσα από ένα μενού με διεθνή προσανατολισμό, όπως επίσης brunch, αλλά και τη δυνατότητα για ποτό μέσω ενός ολοκληρωμένου drinks menu.

Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη με το νέο αυτό πρότζεκτ στο οποίο αφιερώνει τον περισσότερο από τον χρόνο της αυτό τον καιρό, ως executive chef του εστιατορίου. «Μου αρέσει να δημιουργώ γεύσεις, μ’ αρέσει να δημιουργώ συναισθήματα, γι’ αυτό μαγειρεύω. Το να δίνεις σε κάποιον είναι πολύ μεγάλο ζήτημα και εμένα μ’ αρέσει να δίνω ευχαρίστηση σε ανθρώπους».



Με τη σεφ συζητήσαμε για πολλά και διάφορα, τόσο για τη δική της πορεία, όσο και για τον ρόλο του σεφ, αλλά και για τα trends της εποχής σε σχέση με την εστίαση και τις γεύσεις: «Αυτό που βλέπω είναι ότι το παλιό ξαναέρχεται στην επιφάνεια, όμως με τελείως διαφορετικό στήσιμο», μας αναφέρει χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Ιωάννου, εξηγώντας μας πώς ένα απλό υλικό, όπως για παράδειγμα η κολούμπρα, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εντυπωσιακό πιάτο.

Δοκιμάζοντας κάποια από τα πιάτα από το brunch-lunch menu, επιβεβαιώνουμε πως στην κουζίνα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Τόσο σε επίπεδο παρουσίασης των πιάτων, όσο και στο κομμάτι της γεύσης και της σχέσης ποιότητας-τιμής.

«Εάν κάποιος μου πει ‘σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ήτανε όλα καταπληκτικά’, είναι το καλύτερο πράγμα. Η μαγειρική δεν είναι δουλειά. Εάν ποθείς να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους, τότε ναι μπορείς να μπεις μέσα στο επάγγελμα», αναφέρει καταληκτικά η ίδια στο WiZ.