ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαγικές εικόνες από τον γιορτινό Καλοπαναγιώτη

WIZ TEAM

Ο Καλοπαναγιώτης είναι -χωρίς αμφιβολία- πανέμορφος όλες τις εποχές του χρόνου. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που έχει φορέσει τα γιορτινά του ως ένα από τα επτά Χριστουγεννιάτικα Χωριά, στα οποία το Υφυπουργείο Τουρισμού μάς προσκαλεί να βιώσουμε αμέτρητες αυθεντικές εμπειρίες.

Φτάνοντας στο γραφικότατο και καταπράσινο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, αν είναι βράδυ θα μαγευτείς από τα χιλιάδες λαμπιόνια -ειδικά στην κάτω πλευρά, κοντά στο μοναστήρι του Λαμπαδιστή, αλλά και στην παλιά γειτονιά. Εκεί δηλαδή που αυτές τις μέρες κτυπά δυνατά η καρδιά του πιο γιορτινού χωριού της Μαραθάσας. Αν είναι δυνατόν, άφησε κάπου ψηλά το αυτοκίνητο και «κατηφόρισε» με το τελεφερίκ, απολαμβάνοντας τη θέα που απλώνεται κυριολεκτικά μπροστά στα πόδια σου.

Στην κάτω γειτονιά, αφού διασχίσεις τη μεγάλη γέφυρα, θα συναντήσεις τα ξύλινα σπιτάκια του χριστουγεννιάτικου χωριού, στα οποία διατίθενται προς πώληση ό,τι φανταστείς: φαγητό, ποτό, σνακ, γλυκά, παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητες κατασκευές, είδη αγγειοπλαστικής, ιδέες για δώρα κ.ά. Τα περίπτερα απλώνονται στον χώρο έξω και κάτω από το μοναστήρι, ενώ ορισμένα βρίσκονται και δεξιά της γέφυρας, κοντά στο ενετικό γεφύρι αλλά και το ξύλινο γεφύρι του έρωτα. Αφού απολαύσεις βόλτα και δραστηριότητες στον ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο έξω από το μοναστήρι του Λαμπαδιστή (δες εδώ το πλήρες πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις και τις υπόλοιπες δραστηριότητες: https://bit.ly/3HvBsva), μπορείς να διασχίσεις ξανά τη γέφυρα και να διασχίσεις την απίστευτα γραφική παλιά γειτονιά για τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Διάλεξε ποιο σαββατοκύριακο ή ποια μέρα μέσα στις γιορτές βολεύει και κάνε τη βόλτα σου ως τον Καλοπαναγιώτη, απολαμβάνοντας τη φάση με τον πλούσιο γιορτινό διάκοσμο, τη φύση αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα του Κοινοτικού Συμβουλίου που θα έχει διάρκεια ως τις 15 Ιανουαρίου.