ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με πιστοποίηση Υφυπουργείου Τουρισμού άλλα τρία Χρωματιστά Χωριά στην Κύπρο

WIZ TEAM

Στην παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ζωοπηγή, τρία νέα κυπριακά χωριά εξασφάλισαν την πιστοποίηση Colourful Villages.

Οι τρεις κοινότητες που βραβεύτηκαν στην παρουσία του Υφυπουργού, αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων του τουρισμού και άλλων επισήμων, είναι το Άρσος, η Κρήτου Τέρρα και η Λάνια.

Το σήμα «Colourful Villages of Cyprus» διαμορφώθηκε έχοντας ως απώτερο στόχο την ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας στα χωριά, στην ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε χωριού, με παράλληλα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, στοχεύει στη δημιουργία ξεχωριστής ταυτότητας για τα χωριά που θα συμμετάσχουν, στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και υποδομών των χωριών, την προβολή και ανάδειξη των μοναδικών ανταγωγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε χωριού και την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας τους. Η εν λόγω πιστοποίηση έχει ισχύ για δύο χρόνια. Οι πρώτες πιστοποιήσεις, όπως θυμόμαστε, δόθηκαν στις κοινότητες Βουνί, Καλοπαναγιώτης και Στενή.


Κεντρική φωτογραφία: Άρσος (Ηλίας Ιωακείμ)