ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεζήν: Η νέα ταβέρνα στο χωριό που διαθέτει ήδη 7 ταβέρνες

WIZ TEAM

Έρχεται με στόχο να προσφέρει γνήσια κυπριακή κουζίνα, με εξαιρετική πρώτη ύλη!

Στην Πάφο, στο πιο ορεινό κομμάτι της επαρχίας, είναι αλήθεια πως συχνά έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εξαιρετικό φαγητό σε κάποια από τα εκεί εστιατόρια. Και ιδίως σε χώρους που καταπιάνονται με την παραδοσιακή κουζίνα μας.

Ένα από τα χωριά που έχουν την τιμητική τους σε ότι αφορά στη μαζική σύναξη καλοφαγάδων είναι προφανώς ο Κάθηκας, ο οποίος διαθέτει περισσότερες από δέκα επιχειρήσεις εστίασης, με τις επτά από αυτές να αφορούν σε ταβέρνες με παραδοσιακά εδέσματα.

Στην είδηση λοιπόν ότι άλλη μια ταβέρνα έρχεται να προστεθεί στις επιλογές του γαστρονομικού χάρτη της περιοχής, το πρώτο πράγμα που θελήσαμε να μάθουμε από τον -σεφ στο επάγγελμα- ιδιοκτήτη Παύλο Κολώτα, είναι τι διαφορετικό σκοπεύουν να προσφέρουν έτσι ώστε να ξεχωρίσουν, από τη στιγμή που βρίσκονται σε ένα χωριό όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Διαβάστε επίσης: 8 ωραίοι χώροι στον Κάθηκα

«Γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις», απαντά αμέσως ο Παύλος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, Ελένη Καίσσαρη, θα λειτουργήσουν εντός των επόμενων μερικών ημερών την ταβέρνα «Μεζήν», εντός του Κάθηκα.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε γνήσια κυπριακή κουζίνα, με εξαιρετική πρώτη ύλη, μέσω ενός μενού που είναι κτισμένο πάνω στις αναμνήσεις μας».

Για να μας δώσει το στίγμα του μενού, το οποίο θα έχει την επιλογή του μεζέ αλλά και των α λα καρτ επιλογών (για όσους δεν θέλουν τόσο πολύ φαγητό ή για κόσμο που θέλει να απολαύσει κάτι στα γρήγορα), ο σεφ μας αναφέρει χαρακτηριστικά το ρέσι, το οφτό κλέφτικο, τον αποξεραμένο δυόσμο και τις καρδιές σέλινου που μπαίνει στη χωριάτικη σαλάτα, τη ντοματοσαλάτα με χαλίτζι του Πύργου και γλυσταρκά, αλλά και τα γλυκά της ημέρας όπως κυπριακό μαχαλεπί και πορτοκαλόπιτα.

Όντας άριστοι γνώστες της γαστρονομίας και οι δύο, με μεγάλη προυπηρεσία και άρα εμπειρία σε γνωστά ξενοδοχεία (ο Παύλος μάλιστα έκανε και μικρό πέρασμα από τον Μαυρομάτη στο Παρίσι), οι δυο τους λειτουργούν σε λίγες την ταβέρνα τους στον δρόμο προς Αρόδες, φτιάχνοντας έναν χώρο που θυμίζει παλιά ταβέρνα-καφενείο (αλλά με έναν φρέσκο αέρα), και μια αυλή όπως τις ωραίες αυλές που διαχρονικά διέθεταν τα σπίτια στα χωριά.

Σημαντικό, τέλος, είναι να αναφέρουμε ότι στο μενού θα υπάρχουν και πολλές χορτοφαγικές επιλογές, καθώς επίσης και ωραία κρασιά από τοπικά οινοποιεία, που θα πλαισιώνονται όμως και από ετικέτες σημαντικών οινοποιείων της Κύπρου που οι ίδιοι θεωρούν ότι αξίζουν!

Info
Τηλ. 96063600
Παναγίας Ευαγγελίστριας 7, Κάθηκας, επ. Πάφου
ΤΕΤ-Δ 17.00-22.00, Κ 12.00-16.00