ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια έκθεση αφιερωμένη σε τρεις σημαντικούς Κύπριους της Σκηνογραφίας

WIZ TEAM

Στέφανος Αθηαινίτης, Άντης Παρτζίλης και Νίκος Κουρούσιης τιμώνται σε μια έκθεση με τίτλο «Staging Worlds: Cypriot Scenographers in Retrospect».

Το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου (CYCSTAT) τιμά την προσφορά των διακεκριμένων καλλιτεχνών του θεάτρου Στέφανου Αθηαινίτη, Άντη Παρτζίλη και Νίκου Κουρούσιη, παρουσιάζοντας έκθεση με τίτλο Staging Worlds: Cypriot Scenographers in Retrospect.

Οι τρεις σκηνογράφοι, με σημαντικές συνεργασίες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, άφησαν το στίγμα τους και συνέβαλαν καταλυτικά στην εξέλιξη και ανάπτυξη της τέχνης της σκηνογραφίας στην Κύπρο. Στην έκθεση παρουσιάζονται μεταξύ άλλων σχέδια, μακέτες, σκηνικά αντικείμενα και μάσκες από εμβληματικές παραγωγές του ΘΟΚ αλλά και άλλων Θεατρικών Φορέων, καθώς και υλικό από συνεντεύξεις που πήρε ο Εδουάρδος Γεωργίου.

Υπό την επιμέλεια των έμπειρων σκηνογράφων Έλενας Κατσούρη και Εδουάρδου Γεωργίου, η έκθεση υλοποιείται με τη στήριξη του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Info
20-29 Μαρτίου 2024
Film Etc. Creative Space
Κυριάκου Μάτση 10, Έγκωμη, Λευκωσία
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10.00 -13.00 και 17.00-20.00


Φωτογραφίες & βίντεο: Μαρίνα Μαλένη