ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια Μεξικάνα σε ένα από τα πιο παλιά καφενεία του νησιού

WIZ TEAM

Το Sykaminia Cafe, ή «oldest café in town» όπως είναι το σλόγκαν του, λειτουργεί από το 1953, ενώ το δέντρο κάτω από το οποίο βρίσκεται (η συκαμινιά) είναι αιωνόβιο!

Από το 70 χρόνια λειτουργίας του καφενείου, τα τελευταία δεκατρία λειτουργεί από μια Μεξικανή (παντρεμένη με Κύπριο), η οποία δουλεύει τον χώρο μαζί με την κόρη της. Εξ ου και οι επιρροές από την πανέμορφη χώρα καταγωγής τους είναι εμφανείς παντού -στη διακόσμηση, στα vibes, ακόμα και στο μενού.

Η Norma (μαμά) μαζί με την Jiji προσφέρουν ωραία ποτά, ροφήματα, σνακ και platters, προτείνοντας γεύσεις κυπριακές αλλά μεξικάνικες, σε έναν ωραίο χώρο που συνδυάζει το παραδοσιακό κυπριακό στοιχείο μαζί ethnic bohemian πινελιές.

Τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα μωσαϊκά και το πορτρέτο της Φρίντα Κάλο μαρτυρούν την καταγωγή των ιδιοκτητών και δίνουν μια ωραία ethnic νότα στο κέντρο της Πάφου!

Στο μενού θα βρείτε όλα τα είδη καφέδων, μπίρες, κρασί, κοκτέιλ, διάφορα σνακ, αλλά και ωραία platters. Πιο δημοφιλής επιλογή στο μενού είναι το Cyprus Antipasto, με χαλούμι, λούντζα, λουκάνικο, παστουρμά, ελιές, φρέσκες πατάτες και άλλα ωραία προϊόντα του νησιού.

Στο Sykaminia Café μπορείς να πας από το πρωί για καφέ, δροσιστικά ροφήματα και σνακ, αλλά και για ποτό και τα πολύ ωραία κοκτέιλ -η sangria και η μαργαρίτα είναι τα πιο δημοφιλή, ενώ στο μενού υπάρχουν επίσης daiquiri, mojito και άλλα διάφορα classics.

Εκτός από τη λίστα με το φαγητό και το ποτό και την ιδιαίτερη διακόσμηση, θα αγαπήσετε επίσης τις μουσικές επιλογές, αφού θα ακούσετε από bossa nova μέχρι jazz, και από ελληνικά, μέχρι ισπανικά τραγούδια, ενώ συχνά διοργανώνονται και theme events, όπως latin nights, italian nights, ακόμα και βραδιές με hip hop μουσική.

Info
Τηλ. 26600242
Νικοδήμου Μυλωνά 23, Πάφος
Δ-Π 9.00-18.00, ΠΑΡ-Σ 09.00-22.00