ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια όμορφη φθινοπωρινή ξενάγηση στο Κυπριακό Μουσείο από την Κατερίνα Ατταλίδου

WIZ TEAM

Η ζωγράφος Κατερίνα Ατταλίδου, η οποία παρουσιάζει την περιοδική έκθεση με τίτλο «Στον Ίδιο Τόπο», θα βρεθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Κυπριακό Μουσείο, προσφέροντας μια ξενάγηση στην έκθεση (στα ελληνικά).

Αναφέρει η ίδια σε σχετική ανάρτησή της:

«Αυτό το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, φθινοπωρινή ισημερία, θα βρίσκομαι στο Κυπριακό Μουσείο και θα προσφέρω μια ξενάγηση στην έκθεση ‘Στον ίδιο τόπο’, από τις 10 ως τις 12. Το Μουσείο τα φθινόπωρο είναι ιδιαίτερα όμορφο, αν είστε στη Λευκωσία και το επιθυμείτε, ελάτε. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για όλους».

Ενημερωτικά, η έκθεση «Στον Ίδιο Τόπο» παρατείνεται ως και την 1η Νοεμβρίου. Μάλιστα, εκτός από τη ξενάγηση του ερχόμενου Σαββάτου (στα ελληνικά), θα προσφερθούν άλλες δύο ξεναγήσεις αυτή την περίοδο, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου (10-12) στα αγγλικά και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου (10-12) στα ελληνικά.



Γράφει για την έκθεση η συνεπιμελήτρια Ευθυμία Άλφα: 

«Μέσα από μια ενότητα 86 υδατογραφιών, τοποθετημένων εντός και εκτός προθηκών στους εκθεσιακούς χώρους του Κυπριακού Μουσείου, πλάι στα αντικείμενα με τα οποία σχετίζονται, η ζωγράφος προσεγγίζει τη μόνιμη συλλογή του μουσείου με ιδιαίτερη ευαισθησία, καθοδηγούμενη από τους τόπους εύρεσης επιλεγμένων αρχαιολογικών αντικειμένων. Ο τίτλος της έκθεσης δηλώνει τόσο τη συνύπαρξη των υδατογραφιών με τα εκθέματα του Κυπριακού Μουσείου, όσο και την παρουσία της ζωγράφου κυριολεκτικά ‘στον ίδιο τόπο’ όπου αυτά ανασκάφηκαν ή βρέθηκαν.

Οι υδατογραφίες συνοδεύονται από προσωπικές αφηγήσεις της ζωγράφου για τις διαδρομές της και τους τόπους που επισκέφτηκε και κατέγραψε. Τα έργα της, αναδεικνύουν ταυτόχρονα τη φυσική, αρχαιολογική και ιστορική διάσταση κάθε τόπου, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα μιας αλλιώτικης μουσειακής εμπειρίας. Παράλληλα μας παρακινούν να κινηθούμε και να παρατηρήσουμε τους τόπους που μας περιβάλλουν. Τα έργα της αναδιπλώνουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα κάθε τόπου, τις απτές και τις άυλές τους ποιότητες. Υπενθυμίζουν ταυτόχρονα, το ενιαίο και αδιαίρετο του νησιού μας».

Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση στο WiZ Guide (εδώ), αλλά και στην ιστοσελίδα του Μουσείου (εδώ).


Τα κογχύλια Cypraea lurida με οπές της 6ης χιλιετίας π.Χ. είναι από την περιοχή Απόστολος Ανδρέας-Κάστρος