ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια όμορφη συναυλία για τα 9 χρόνια Τεχνόπολις 20

WIZ TEAM

Το Τεχνόπολις 20 γιορτάζει τα 9α γενέθλιά του, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στις 7μμ, στον κήπο του, μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς Κυριάκο Κώστα (πιάνο), Μαρία Βουλτσοπούλου (φωνή) και Αλέξανδρο Κωμοδρόμου (ηλεκτρική κιθάρα).

Το τρίο έρχεται για μια ακουστική εμφάνιση και έχει σκοπό να παρουσιάσει ένα πλούσιο, πολύγλωσσο πρόγραμμα από Ελληνικά, Αγγλικά τραγούδια, όπως και Ισπανικά, Ιταλικά κ.α. Κοινή τους αισθητική είναι ο έρωτας, ο τόπος και οι ρίζες, με τραγούδια που ταξιδεύουν από την παράδοση μέχρι σήμερα.

Μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι το «Raices volantes», «Summertime», «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Τα βεγγαλικά σου μάτια», «Misirlou», «Χρώματα κι αρώματα».
 

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Ο Κυριάκος Κώστα είναι μουσικός, και είναι απόφοιτος του Royal Holloway Universrity of London, με ειδίκευση στη σύνθεση. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την ορχηστρική μουσική και την μουσική θεάτρου. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και ως session pianist, αλλά και ως τραγουδοποιός. Ο Κυριάκος δραστηριοποιείται ενεργά σε Κύπρο και Λοδνίνο. Ως μέλος φιλαρμονικών μπαντών της Κύπρου, συμμετείχε σε συναυλίες των Διονύση Σαββόπουλο, Βασίλη Λέκκα, Παντελή Θαλασσινό και Ηρώ Σαϊα. Το 2019, συμμετείχε ως πιανίστας σε δύο (2) σεμινάρια φωνητικής ερμηνείας, με τους Νατάσσα Μποφίλιου και Θέμη Καραμουρατίδη, στην Λευκωσία.

Υπήρξε ένας από τους Young Generation Composers of CoMA Festival στο Λονδίνο, συμμετέχοντας με το ορχηστρικό κομμάτι: ‘clockwise’ (2019). To 2020 συμμετέχει ως συνθέτης στο 5th Picture Gallery Composer-in-Residence Scheme του Royal Holloway, όπου συνέθεσε μουσική για την διαδικτυακή παρουσίαση και περιήγηση της συγκεκριμένης πινακοθήκης. Το 2021, το κομμάτι για σόλο φλάουτο ‘βουβός’ κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαδικτυακό διαγωνισμό Ensemble Matters του Λονδίνου. Το φθινόπωρο του 2021, υπογράφει την μουσική μαζί με τον συνθέτη Κώνσταντίνο Λεμέσιο, στο κωμικοτραγικό μιούζικαλ του Κώστα Μαννούρη: ‘Η Ώρα του Γεδελων Δούκα’, σε σκηνοθεσία/ερμηνεία Μάριου Μεττή, στα πλαίσια του Larnaca Biennale Festival 2021. Παράλληλα, κυκλοφορεί το ορχηστρικό του EP: «Sundial», με την ορχήστρα CHROMA Ensemble στο Λονδίνο.

Την Άνοιξη του 2022, ο Κυριάκος διοργανώνει ως Μαέστρος/Υπεύθυνος Ενορχηστρωτής/Καλλιτεχνικός Επιμελητής, την συναυλία-αφιέρωμα: ‘Ο «κλασικός» Μίκης Θεοδωράκης’, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, δίνοντας έξι μεγάλες παραστάσεις σε Λάρνακα, Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Συνεχίζοντας την καλλιτεχνική επιμέλεια συναυλιών, διοργανώνει την μουσική παράσταση: “Nocturna”, μια συναυλία με διεθνές ρεπερτόριο, που υμνούσε την γυναικεία δημιουργία και έθιγε το θέμα των γυναικοκτονιών (κίνημα meToo). Τον Σεπτέμβριο του 2022, συμμετέχει ως μουσικός στην παράσταση: ‘The Magic Tower’ του Tennesse Williams, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή, παραγωγής Hamm Broductions, η οποία εκπροσώπησε την Κύπρο στο ομώνυμο, ετήσιο Tennesse Williams Festival of Massachusetts στην Βοστώνη.

Τα τελευταία τρία χρόνια, κυκλοφορεί δικά του τραγούδια μέσω του προσωπικού του καναλιού στο YouTube, υπό την παραγωγή του επίσης τραγουδοποιού και παραγωγού Κώνσταντίνου Λεμέσιου (Lemesios). 

Ο Αλέξανδρος Κωμοδρόμος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον κλάδο σπουδής Bachelor of Music specialised in jazz performance. Ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά διδάσκοντας σε ωδεία και λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες συναυλίες και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ο Αλέξανδρος Κωμοδρόμος κατά τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής αλλά και πιο γενικά της τέχνης όπως το Μιχάλη Μέσσιο, τη Μάρα Κωνσταντίνου, το Λευτέρη Μουμτζή, το Χρίστο Γερολατσίτη και άλλους. Έχει επίσης αρκετές συμμετοχες σε διάφορες συναυλίες όπως το Fengaros, το Fengaros Reacts, και σε διάφορες άλλες παραστάσεις όπως το Γυναικείο Μελάνι.

Η Μαρία Βουλτσοπούλου είναι νομικός, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κύπρου και τραγουδίστρια με πτυχίο του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, θεωρίας και αρμονίας, ενώ συνεχίζει τα μαθήματα φωνητικής με την Τσβέτα Χριστοφόρου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το χώρο της μουσικής έχοντας τραγουδήσει και συνεργαστεί επί σκηνής μεταξύ άλλων με τους Αλέξια Βασιλείου, Βασιλική Αναστασίου, Τσβέτα Χριστοφόρου, Μάριο Ανδρέου και Μαρίζα Αναστασιάδη. Είναι ενεργό μέλος στο Amalgamation Choir, Improvisation Choir και στον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας και πειραματίζεται με το φωνητικό αυτοσχεδιασμό. Έχει επίσης συμμετάσχει σε μουσικά πρότζεκτ όπως το The Voice Improvisation Series – Voice In Space και το Moving in Silence και έχει τραγουδήσει συνθέσεις του Κυριάκου Κώστα.

Info
Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023
Τεχνόπολης 20, 19.00
Λεωφόρος Νικολάου Νικολαΐδη 18, Πάφος
Είσοδος €12
Πληροφορίες 70002420