ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μια τεράστια έκρηξη» η 167η παραγωγή της ΕΘΑΛ

NEWSROOM WIZ-GUIDE

…Στην προηγούμενη ζωή μου πρέπει να είχα σκοτώσει πολύ κόσμο και τώρα την πληρώνω! του Βασίλη Μαυρογεωργίου


Η υπόθεση:
Ο μικρός Γιώργος είναι ο εκλεκτός, ο ήρωας που θα σώσει το σύμπαν ή έτσι ονειρεύεται τουλάχιστον, παρακολουθώντας τον «Πόλεμο των Άστρων» στη τηλεόραση του πατρικού του σπιτιού, διαβάζοντας κόμικς και παίζοντας με action figures. Προστατευμένος από γονείς που αρνούνται να παίξουν το ρόλο του κακού αγγελιαφόρου και να τον ενημερώσουν σε τι κόσμο ήρθε, φαντάζεται το μέλλον του γεμάτο αστρικά ταξίδια, ηρωικές πράξεις, πνευματικούς δασκάλους και μαχητικές πριγκίπισσες.

Στην πραγματικότητα, ο Γιώργος, καθώς ενηλικιώνεται και διαβαίνει το κατώφλι του σπιτιού του προς τον πραγματικό κόσμο, έχει να αντιμετωπίσει άλλου είδους κινδύνους: προδοσίες από φίλους και κορίτσια, μια μίζερη μικροαστική ζωή, την πίεση από τους καθηγητές στη Σχολή μα πάνω από όλα τη μοναξιά της ύπαρξης. Τα “χαστούκια” διαδέχονται το ένα το άλλο και ο ήρωας μας βουλιάζει στην κατάθλιψη… 

Το έργο:
Μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία, ένα κείμενο που διακωμωδεί τα ήθη, καυτηριάζει κι αναπαριστά το βαθύ σοκ… την «τεράστια έκρηξη» του περάσματος από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η ΕΘΑΛ επιλέγει αυτό το έργο σε μια περίοδο που τα περισσότερα έργα αφορούν στις διάφορες επιπτώσεις του εγκλεισμού λόγω της συνθήκης της πανδημίας, ένα έργο που διαπραγματεύεται το αιώνιο τραύμα της ενηλικίωσης, μέσα από την κωμωδία. Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο. Το έργο αφορά ειδικά τους νέους, που ψάχνουν τι θα απογίνουν και αν μεγαλώνουν σωστά και όπως τους επιβάλλει η κοινωνία. Πολλά νέα παιδιά προσπαθώντας να εκπληρώσουν επιθυμίες των γονιών τους και της κοινωνίας, καταλήγουν σε λάθος επιλογές και σε μια βιαστική ενηλικίωση με αποτέλεσμα να ζουν τις ζωές που ονειρεύτηκαν κάποιοι άλλοι και να καταλήγουν δυστυχείς. Απευθύνεται όμως και σε άτομα που έχουν ήδη ζήσει την «τεράστια έκρηξη», θυμίζοντας τις μικρές και μεγάλες «μάχες» της διαδρομής. Με βασικό εργαλείο το χιούμορ, το έργο είναι ένα εγχειρίδιο για το πώς να βρεις το δρόμο.

Η παράσταση:
Το «Μια τεράστια έκρηξη» σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη, σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γιάννου, την μουσική σύνθεση / επιμέλεια η Στέλλα Βοσκαρίδου, την κίνηση η Χλόη Μελίδου και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Βασίλης Πετεινάρης. Βοηθός σκηνοθέτη η Θεοδώρα Βήχα. Τους ρόλους αναλαμβάνουν οι Βασίλης Χαραλάμπους, Σοφία Καλλή και Μυρτώ Κουγιάλη.

Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου 2022│ Θέατρο ΕΘΑΛ│ 20:30

Παραστάσεις:
Θέατρο ΕΘΑΛ: 19, 22, 25, 26 Φεβρουαρίου 2022 │ 20:30
20 και 27 Φεβρουαρίου 2022 │ 18:30
Θέατρο Δέντρο (Λευκωσία): 2, 3, 4 & 5 Μαρτίου 2022 │ 20:30
Πληροφορίες: 25877827
Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com  και σε όλα τα καταστήματα Στεφανής

Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16

Μέγας Θεσμικός Χορηγός: ΘΟΚ
Πάγιος χορηγός: Δήμος Λεμεσού
Χορηγός: ΟΠΑΠ, Chic Centre Suites Athens
Χορηγός επικοινωνίας: Πολίτης, Πολίτης 107.6
Στηρίζουν: ΡΙΚ, Kανάλι 6, mpec (CAMPAK Productions)