ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Moving Silence Nicosia-Berlin στο Artos House

WIZ TEAM

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Moving Silence Nicosia Berlin τα τελευταία 12 χρόνια στο ARTos House, το Moving Silence πραγματοποιείται για 13η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Goethe-Institut Cyprus και φέτος με την Ιταλικη Πρεσβεία. Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:00 στο Artos House, μουσικοί και συνθέτες θα συναντηθούν για να ερμηνεύσουν ζωντανά την μουσική τους για βωβές ταινίες σύγχρονων δημιουργών της επιλογής τους. Το κοινό θα έχει μια μοναδική εμπειρία όπου οι μουσικοί-συνθέτες θα ερμηνεύουν ζωντανά τη μουσική τους ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλονται οι ταινίες/βίντεο που τους ενέπνευσαν.

"Κάθε εικόνα μπορεί να επωφεληθεί από μια ηχητική γλώσσα, χρησιμοποιώντας προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες καθώς και κλασσικές αναλογικές τεχνικές. Οι ζωντανές ερμηνείες στηρίζουν και ενισχύουν τις ταινίες. Οι μουσικοί μπορούν να δώσουν νέα πνοή στον βωβό κινηματογράφο, ο οποίος αδόκιμα παρέμεινε σιωπηλός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα". Ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και τις ανταλλαγές μεταξύ μουσικών, καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών, η πλατφόρμα Moving Silence, λοιπόν, προσκαλεί το κυπριακό κοινό σε νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες που εκφράζονται μέσα από ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς και ερμηνείες, όπου η πειραματική εικόνα και ο ήχος αναμένεται να συναντηθούν με ασυνήθιστους και απροσδόκητους τρόπους.

Τι είναι το Moving Silence;
Το Moving Silence ιδρύθηκε αρχικά το καλοκαίρι του 2009 από τον μουσικό Marco Brosolo, τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch και τον παραγωγό Federico Bassetti με στόχο τη δημιουργία εκδηλώσεων που συνδέουν τις ρίζες της κινηματογραφίας με τη σημερινή αισθητική της εικόνας, τη ζωντανή μουσική παραγωγή και τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας. Αποτελεί μια ποιητική, διαπολιτισμική και συνεργατική προσπάθεια σε καιρούς υπερφόρτωσης με πληροφορίες. Αγκαλιάζει τον πειραματισμό και τη συγχώνευση μεταξύ των σύγχρονων μορφών εικόνας και ήχου προσκαλώντας καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου να συμμετάσχουν. Οι εκδηλώσεις Moving Silence έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Stefan Vogt, Giuliano Forest, Marco Brosolo, Davide Rizzo, Marina Zuliani, Nektarios Rodosthenous, Armin Mobasseri, Achilleas Kentonis, Wojtek Skowron, Constantinos Lemesios, Leo Virgili, Andreas Poupazis, Kyriakos Costa, George Savva.