ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπάνιο σε 5 -κοντινές στη Λευκωσία- υπέροχες παραλίες

WIZ TEAM

Αν δεν έχεις εξερευνήσει ακόμα τις παραλίες της Λάρνακας, δεν νομίζεις πως ήρθες ο καιρός να το κάνεις;

Καλός ο Πρωταράς με τις χρυσές αμμουδιές του, καλή η Αγία Νάπα με τις αχανείς παραλίες της, καλή και η Λεμεσός με την άγρια ομορφιά της...

Αν το ζητούμενο όμως είναι να εκδράμεις από τη Λευκωσία κάπου λίγο πιο κοντά για μπάνιο, έτσι ώστε να μειώσεις τόσο την ώρα στο αυτοκίνητο όσο και την κατανάλωση της βενζίνης -της οποίας η τιμή έχει εκτοξευθεί στον Θεό-, θα πρέπει μάλλον να ρίξεις μια ματιά στις παραλίες της επαρχίας Λάρνακας.

Εκτός από τις γνωστές στο Μακένζυ, τις Φοινικούδες και την παραλία του ΚΟΤ, η επαρχία Λάρνακας μπορεί να σου προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, αναλόγως πού θα επιλέξεις να κάνεις το μπάνιο σου.

Φάρος

Τα Περβόλια και δη ο χώρος γύρω από τον περίφημο Φάρο τους γίνονται trendy. Ακριβώς δίπλα στον Φάρο ανοίγει πολύ σύντομα το Theta, ένα εστιατόριο θαλασσιών που αγκαλιάζει τη Μεσόγειο στη γενικότερη φιλοσοφία του -από τα σκεύη και τη διακόσμηση, μέχρι τις πρώτες ύλες και τα ίδια τα πιάτα-, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και ένα beach bar στην υπέροχη μεγάλη παραλία που βρίσκεται αριστερά του Φάρου (για το οποίο θα σας ενημερώσουμε εντός των ημερών). Προς το παρόν, μπορείτε απλώς να πάτε για μπάνιο στην εκεί οργανωμένη παραλία.

Διάβασε επίσης: Θα λατρέψεις το Theta - Οι πρώτες εικόνες

 

Havana Beach Bar

Δίπλα ακριβώς στο παραλιακό πάρκο Πύλας, βρίσκεται το Havana Beach Bar. Ένα λιτό μπαρ που καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας παίζει δυνατά ωραία ξένη μουσική, με επιλογές ακόμα και από 80s και 90s. Στις μπροστινές πράσινο-κίτρινο ομπρέλες θα απολαύσεις ηλιοθεραπεία, ενώ στο μπαρ όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα μπορείς να δροσιστείς με μπύρες και άλλα ποτά.

 

Kahuna Surfhouse

Η παραλία των surfers, όπως ονομάζεται η εν λόγω παραλία μπροστά από το Kahuna, είναι υπέροχη! Παρά τον αέρα που χαρακτηρίζει το σημείο, εξ ου και είναι ιδανική για τους surfers, προσφέρεται για χαλάρωση μέσα στο Kahuna, απολαμβάνοντας το θέαμα απέναντι, παγωμένους καφέδες και ποτά, δυνατές μουσικές, αλλά και διάφορα σνακ. Για μπάνιο και παιχνίδι στην άμμο, προτιμήστε ένα από τα σημεία δεξιά του Kahuna, εκεί που πιο παλιά βρίσκονταν τα τροχόσπιτα.


Διάβασε επίσης: Για φαγητό μετά τη θάλασσα σε έξι «μυστικά» στέκια

Πύλα

Ερχόμενος από Λευκωσία, στα φώτα τροχαίας του πυροσβεστικού σταθμού της Ορόκλινης, κάνε αριστερά προς Πύλα. Βάλε σημάδι το Mouses Live, και πάρε την στροφή δεξιά προς παραλία. Στο τέρμα του δρόμου άφησε το αυτοκίνητο δίπλα στην πεζογέφυρα, και αφού απολαύσεις τις πάπιες στη μικρή λίμνη, κατέβα στην αρκετά μεγάλη και πάντα καθαρή οργανωμένη παραλία. Εκεί θα βρεις και δυο μικρά snack bars για τα απολύτως απαραίτητα. Ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

 

Akakia Beach Bar

Ένα εξωτικό beach bar στον Άγιο Θεόδωρο, που χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερο, με ακόμα πιο δυνατά vibes. Στο Akakia με τις πολλές ψάθινες λεπτομέρειες και τις εξωτικές ομπρέλες, θα πας για να απολαύσεις κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα αλλά και για να κάνεις το μπάνιο σου στην εκεί παραλία. Ειδικα τα Σαββατοκύριακα οι ρυθμοί ανεβαίνουν, ενίοτε με DJs ή με live events.