ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«My Way»: Μια ματιά στον πολύχρωμο κόσμο της Nicola Michael

WIZ TEAM

Η έκθεση «MY WAY» της Nicola Michael, που θα φιλοξενείται στο 10.10 Hall Art House στην Λευκωσία από τις 29 έως τις 31 Μαΐου, αποτελεί μια κατάδυση στον εσωτερικό της κόσμο, όπου η τέχνη ξεπηδά από την πνευματικότητα, τον διαλογισμό και την αγάπη για τον εαυτό της και τους άλλους.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λονδίνο, από Κύπριους γονείς, η Nicola επέστρεψε στην Κύπρο στα 17 της χρόνια. Η καλλιτεχνική της πορεία ξεκίνησε από μικρή ηλικία και δεν σταμάτησε έκτοτε. Μετά τις θεατρικές της σπουδές στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Κύπρο, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά.

Το 2016, ένα ατύχημα που την καθήλωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, λειτούργησε καταλυτικά ως προς το πώς βλέπει τη ζωή και το μέλλον της. Κάπου εκεί έγινε η αρχή, δημιουργώντας τα πρώτα μάνταλα: το σανσκριτικό σύμβολο, σημαίνει ο “ιερός κύκλος” που αντιπροσωπεύει το σύμπαν, την ενότητα και την ολότητα. Λίγα χρόνια αργότερα, ο θάνατος της μητέρας της την οδήγησε να ζωγραφίσει ένα έργο πλημμυρισμένο από την αγάπη που ένιωθε εκείνη τη μέρα. «Έβλεπα τον θάνατο σαν μια ανώδυνη επιστροφή στο σπίτι, κάτι όμορφο», αναφέρει η ίδια.

Η Nicola δηλώνει πως δεν ζωγραφίζει για το κοινό αλλά για τον εαυτό της. Θεωρεί την τέχνη ως τη συνειδητή δημιουργία μιας στιγμής, μιας διαρκούς ανακάλυψης όπου το ένα έργο οδηγεί οργανικά στο επόμενο. Η έμπνευσή της πηγάζει πάντα από μια πνευματική οπτική γωνία και το διαλογισμό, ενώ συχνά διοχετεύει στα έργα της την αγάπη για τους φίλους και τους συγγενείς της, χωρίς όμως να τους το αποκαλύπτει ποτέ. «Δεν υπάρχει λόγος να αποκαλύψω ακριβώς από ποιον εμπνεύστηκα ένα έργο, γιατί δεν ζωγραφίζω για άλλους ανθρώπους - το κάνω για τον εαυτό μου. Αν ζωγράφιζα για τους άλλους, θα χανόμουν εντελώς και δεν θα ήταν πλέον μια οργανική, αυθεντική διαδικασία», εξηγεί.
Η αγάπη κατέχει κεντρικό ρόλο στα έργα της Nicola. Πιστεύει πως η ενδυνάμωση του εαυτού πηγάζει από την αυτοαγάπη και μόνο τότε μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους με αυθεντικότητα. «Η αγάπη είναι πάντα η απάντηση», δηλώνει χαρακτηριστικά για να προσθέσει «η μόνη μου επιθυμία είναι όποιος κατέχει ένα από τα έργα μου να νιώσει ένα είδος αγάπης με κάποιο τρόπο».

Στα έργα της κυριαρχούν μάνταλα, καρδιές, ανθρώπινες μορφές, αφηρημένα μοτίβα, υφές, στοιχεία φαντασίας και ζωηρά χρώματα. Πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές και υλικά, όπως καμβά, χαρτί, ξύλο, ακρυλικά, λάδια, κιμωλίες παστέλ, κάρβουνο, υφές γύψου, σπρέι βαφή, μελάνι και διάφορα μικτά υλικά.

Η έκθεση «MY WAY» είναι μια πρόσκληση να μπούμε στον πολύχρωμο κόσμο της Nicola Michael, όπου η τέχνη μετατρέπεται σε μια διαρκή αναζήτηση της αγάπης για τον εαυτό και τους άλλους.

Ιnfo
Tετάρτη 29- Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
Ηall Art House, 6.30
Λευκωσία