ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ναι, ρε, ποίηση!»: Συζήτηση και live gigs στο Υφαντουργείο

WIZ TEAM

Το Center for Social Innovation, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 2023, διοργανώνει μία out-of-the-box βραδιά αφιερωμένη στους σύγχρονους δημιουργούς, στους ποιητές και στις ποιήτριες, καθώς και τους μουσικούς της Κύπρου.

Η πολύμορφη εκδήλωση με τίτλο «Ναι, ρε, ποίηση!» θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, στις 20.00, στο Υφαντουργείο (Λεύκωνος 69, 1011, Λευκωσία) και θα περιλαμβάνει debate για τη θέση της ποίησης στη σύγχρονη κυπριακή καθημερινότητα καθώς και σειρά solo live gigs με μουσικούς που θα αποδώσουν τα αγαπημένα τους μελοποιημένα ποιήματα.

Αν ισχύει όπως φέρεται να είπε ο Theodor Adorno ότι «δεν μπορεί να γράφεται ποίηση μετά το Άουσβιτς», τότε γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να ονειρεύονται, να χαίρονται ή να θρηνούν μέσω της ποίησης; Και η Κύπρος; Τι κάνει νέους ανθρώπους του νησιού να στρέφονται στην ποίηση με εκδόσεις και αυτοεκδόσεις που πλέον κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο; Γιατί οι Κύπριοι δεν διαβάζουν ποίηση; Και γιατί να θεωρείται απαραίτητο να διαβάζουν; Πόσο επηρεάζουν οι μεγάλοι τραγουδοποιοί την εξοικείωση με την ποίηση μέσω της μελοποίησής τους; «Μα καλά: πόλεμος, κατοχή, ακρίβεια, πανδημία. Με την ποίηση θα ασχολούμαστε τώρα; Ναι, ρε, ποίηση!».

Συζητούν:

- Χρήστος Μιχάλαρος, δημοσιογράφος & στιχουργός
- Αυγή Λίλλη, ποιήτρια
- Μαρία Τζιαούρη-Χίλμερ, ποιήτρια
- Μελίσσα Ζάγκα, Blend Creativity School

Παίζουν και τραγουδούν:

- Φρειδερίκη Τομπάζου & Μαρίνος Γεωργιάδης
- Γιώργος Καλογήρου
- Άννα Γιαγκιόζη και Μαριλύ Μήλια
- Izel Seyiani
- Βαγγέλης Γέττος
- Κωνσταντίνος Χατζηπολυκάρπου
 

Info
Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
Υφαντουργείο, 20.00
Λεύκωνος 69, Λευκωσία
Είσοδος ελεύθερη + 1 ποτήρι κρασί δωρεάν
Κράτηση θέσης: rb.gy/gvctlk
Πληροφορίες 96130158 & vaggelis.gettos@csicy.com

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΝΟVA» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αρ. έργου KA227-9A9FB6A7).