ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα εστιατόρια και χώροι που επαναλειτουργούν σε Πρωταρά και Αγία Νάπα

WIZ TEAM

Όλα τα hot νέα για την πιο κοσμοπολίτικη τουριστική περιοχή του νησιού.

Κάθε χρόνο, αμέσως μετά το Πάσχα, αρχίζουν οι ανακοινώσεις. Τόσο για νέους χώρους, όσο και για μαγαζιά που επαναλειτουργούν για την καλοκαιρινή περίοδο. Πιο κάτω μαζέψαμε μερικά από τα πιο δυνατά νέα που αφορούν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Στην περιοχή Κάππαρης, που φημίζεται για τα εστιατόριά του, αλλά και για τα τουριστικά στέκια της, η άφιξη του Matu all day concept φέρνει άλλο αέρα! Δίπλα στο εστιατόριο Faliros, ακριβώς στο σημείο που είναι η έξοδος για την παραλία της ΜΜΑΔ, λειτούργησε εδώ και μερικές μέρες ένα all day spot, το οποίο προσφέρει από το πρωί καφέδες και brunch, ενώ και για το μεσημέρι υπάρχει ένα lunch menu. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας στο Matu παίζουν χαλαρά beats, ενώ όσο βραδιάζει ανεβαίνουν κάπως οι ρυθμοί κυρίως με house ακούσματα. Σε σχέση με το βράδυ, τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους, ενώ στόχος είναι σύντομα να βγαίνουν μαζί με το ποτό και ορισμένα συνοδευτικά, τύπου tapas, όπως επίσης και 2-3 άλλες επιλογές όπως μακαρονάδες, πίτσα, burgers.



Rocas Experience στον Πρωταρά, με υπογραφή Andrew Tzo, από τις 14 Μαΐου. Βρίσκεται πάνω στη θάλασσα (περιοχή Yianna Marie), έχει πολύ κομψή διακόσμηση με στοιχεία που προσδίδουν ένα εξωτικό χαρακτήρα στον χώρο, και ένα μενού πολλά υποσχόμενο, αφού το υπογράφει ο γνωστός σεφ Αντρέας Αντρέου (aka Andrew Tzo). Όπως αναφέρει ο ίδιος ο σεφ στο WiZ, το μενού του Rocas Experience θα έχει μεσογειακή κατεύθυνση, με influences από την ιαπωνική κουζίνα, ενώ η γενικότερη φιλοσοφία θα είναι «light fresh food by the sea». Το εστιατόριο θα προσφέρεται για lunch ή dinner, με το φαγητό να συνοδεύεται από κοκτέιλ ή κρασί, μέσα από ένα δυνατό drink menu που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του Rocas.



Η surf n’ turf φιλοσοφία του Sueno Azul, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, συνάντησε (σχετικά πρόσφατα) όλα τα υπέροχα που πρόσφερε το Inspire (το οποίο ως γνωστό βρισκόταν στο Ξυλοφάγου προηγουμένως), δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό και ένα αστεράτο μενού, το οποίο προσφέρεται στο πιο πολυτελές και φινετσάτο location της ελ. περιοχής Αμμοχώστου. Στο μενού πλέον θα βρείτε και αλμυρίκια, κυδώνια, πεταλίδες και άλλα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Στη Μαρίνα Αγίας Νάπας ετοιμάζεται και ένα ιταλικό εστιατόριο, αλλά ακόμα είναι σχετικά νωρίς για να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.



Ανάμεσα στα δυνατά μαγαζιά που επαναλειτούργησαν το τελευταίο διάστημα είναι φυσικά και το αγαπημένο μεξικάνικο Tequila Garden Mexican, στη Λεωφόρο Νησί, στο εξωτικό περιβάλλον του οποίου μπορεί κανείς να ξεκινήσει με ένα shot τεκίλα, απολαμβάνοντας στη συνέχεια δυνατές μεξικάνικες γεύσεις και δροσιστικές μαργαρίτες.

 



Πιο πρόσφατα επαναλειτούργησε για τη σεζόν και το Kaliva on the beach, το οποίο ως γνωστό βρίσκεται στην παραλία Πανταχού. Σε έναν χώρο με απόλυτα καλοκαιρινή διάθεση, μπορείς να πας από νωρίς για καφέ και brunch, ενώ ακολούθως θα βρεις ωραία πιάτα μέσω ενός μενού με διεθνή προσανατολισμό. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των καλοκαιρινών πάρτι με γνωστούς DJs, στο Kaliva πάμε για μπάνιο στις άνετες ξαπλώστρες αλλά και για παγωμένη μπίρα, δυνατά κοκτέιλ και άλλα ποτά που βγαίνουν από τη μεγάλη μπάρα.



Το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο μαγαζί του Πρωτάρα, Nava Seaside, έρχεται για την καλοκαιρινή σεζόν στις 2 Ιουνίου. Το αγαπημένο spot στην περιοχή Περνέρα, όπου μπορείς να απολαύσεις sushi, αλλά και δυνατά ποτά, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον που παραπέμπει σε κυκλαδικό τοπίο, σίγουρα θα προτείνει και φέτος (όπως κάθε καλοκαίρι) πολύ δυνατά events με ηχηρά ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό.



Ένα δημοφιλές εστιατόριο της Λευκωσίας μετακομίζει για την καλοκαιρινή σεζόν στον Πρωταρά και συναντά ένα από τα πιο established καλοκαιρινά spots της περιοχής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Serena Beach Bar «Το αγαπημένο μας Olio έρχεται κατευθείαν από τη Λευκωσία στον Πρωταρά, με την ομάδα του και το εξαιρετικό μενού του, για την πιο iconic καλοκαιρινή σεζόν. Μείνετε συντονισμένοι και απολαύστε τη μαγεία. Επίσημο opening: 19.05.2023». Να αναφέρουμε τέλος πως το Olio θα βρίσκεται στον Πρωταρά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ στη Λευκωσία θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τις 13 Μαΐου.



Στην πολυσύχναστη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στην Αγία Νάπα, από τις πρώτες μέρες του Απρίλη βρίσκεται σε λειτουργία μια νέα ταβέρνα για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου -σε χώρο που προηγουμένως υπήρχε μεξικάνικο. Εκτός από τον γνωστό και μη εξαιρετέο μεζέ που προσφέρουν τα Ayianapitika, στο μενού υπάρχει η επιλογή για σούβλα (χοιρινό και κοτόπουλο), αλλά και το αντικριστό της Κρήτης (αρνί). Οι επιλογές για τους ντόπιους αλλά και τους ξένους τουρίστες δεν τελειώνουν εδώ, αφού από την κουζίνα βγαίνουν επίσης πολλά και ενδιαφέροντα μαγειρευτά φαγητά, για κάθε γούστο και κάθε προτίμηση, τα οποία προσφέρονται α λα καρτ ή ως προσθήκες στον μεζέ: ταβάς, λεμονάτο κουνέλι, αφέλια, μουσακάς, παστίτσιο, ντολμάδες, φασολάδα γιαχνί, φακές, συκώτι αρνίσιο με γλυκό κρασί, συκωτάκια κοτόπουλο με κουμανταρία, σαγανάκι, φέτα φουρνιστή, κολοκάσι, ακόμα και ζαλατίνα. Μην παραλείψετε να τελειώστε την εμπειρία σας τα λαχταριστά μπουρέκια αναρής, ή και με μπακλαβά ή γαλακτομπούρεκο. Στα συν και η ζωντανή παραδοσιακή κυπριακή μουσική (με μπουζούκι και πλήκτρα) που υπάρχει κάθε βράδυ στα Ayianapitika, της οποίας το ντεκόρ αποπνέει μια αίσθηση παράδοσης, αλλά με ένα μοντέρνο τουίστ.



Όπως έχουμε γράψει ήδη, ο δημοφιλής Αιγιαλός πήγε Αγία Νάπα, σε ένα εντυπωσιακό location, άλλαξε όνομα, μα όχι και φιλοσοφία -ο παλιός χώρος μεταξύ Περνέρα και Αγίας Τριάδας κατεδαφίστηκε, με σκοπό να κτιστεί τουριστική μονάδα (μάλλον ξενοδοχείο). Το νέο location λοιπόν βρίσκεται στο λιμάνι της Αγίας Νάπας, στο εστιατόριο Fish House, το οποίο πλέον θα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της ομάδα του πρώην Αιγιαλού. Ο χώρος ανανεώθηκε πλήρως και η φιλοσοφία της κουζίνας θα είναι όπως και στον πρώην Αιγιαλό, αφού θα προσφέρονται ψάρια και θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών signature πιάτων και πιατελών που ο κόσμος είχε αγαπήσει στο εστιατόριο του Πρωταρά.



Το εστιατόριο πλέον Yianna Marie -αφού υπάρχει από το 1979-, είναι έτοιμο για την καλοκαιρινή σεζόν. Ο αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός στον Πρωταρά, όπως ανακοίνωσε μέσω social media, άνοιξε και μας περιμένει για ακόμα μια χρονιά γεμάτη γεύσεις και αρώματα της θάλασσας.



Τέλος, αξίζει να πούμε φυσικά και για ένα  νέο μαγαζί στο Παραλίμνι που έχει αναγάγει τους παραδοσιακούς λουκουμάδες σε κάτι πολύ trendy και funky. Αυτό που καθιστά ιδιαίτερους τους λουκουμάδες στο γλυκοπωλείο Lokmas, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, είναι η ίδια συνταγή. Στο μενού, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε επί τόπου αλλά και μέσω delivery ή take away, θα βρείτε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες (απλούς, σιροπιαστούς, με μέλι, με ζάχαρη), τους γεμιστούς με Nutella, Bueno και κρέμα μπουγάτσας, αλλά και τις πιατέλες (για οικογένεια και για πάρτι). Παράλληλα θα βρείτε και μια πλειάδα από πραλίνες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, toppings και παγωτό Παπαφιλίππου για να τους κάνετε ακόμα πιο νόστιμους. Επιπλέον, ο Lokmas από το πρωί προσφέρει όλη τη γκάμα καφέδων, τοστ, αλλά και παγωτό! Το νέο γλυκοπωλείο της περιοχής θα το βρείτε στην οδό Σταδίου, απέναντι ακριβώς από τον φημισμένο Τταππή.