ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα προσθήκη στη Read Library: «Εξερευνώντας την Ιαπωνική κουλτούρα», του Νίκου Ροσίδη.

WIZ TEAM

Ο Δρ Νίκος Ροσίδης πέρασε επτά αξέχαστα χρόνια στην Ιαπωνία τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν η χώρα άρχισε να αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια σκηνή. Από ταπεινωμένο έθνος, η μεταπολεμική Ιαπωνία μεταμορφώθηκε σε παράδειγμα προς θαυμασμό και μίμηση. Ο Ροσίδης έγινε μάρτυρας αυτής της εκπληκτικής ανάπτυξης και της «χαμένης δεκαετίας» που ακολούθησε, για να ανακάμψει ξανά η χώρα ως σημαντικός παγκόσμιος παίκτης αργότερα.

Ο Ροσίδης παντρεύτηκε στην Ιαπωνία και ανέπτυξε εκεί ένα δίκτυο στενών Ιαπώνων φίλων. Σε έντεκα συνοπτικά και διασκεδαστικά δοκίμια, ο συγγραφέας εκθέτει στον αναγνώστη τον Ιαπωνικό πολιτισμό και την Ιαπωνική κοινωνία μέσα από το πρίσμα πολλαπλών φακών ή προοπτικών. Το κάνει αυτό με βάση αυτό που βίωσε από πρώτο χέρι και αργότερα χωνεύτηκε ως καλειδοσκόπιο διαφορετικών πολιτισμικών αποχρώσεων και ιδεών.

Προσφέρει ένα συναρπαστκό ανάγνωσμα για όσους έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για την Ιαπωνία και τις κοινωνικο-πολιτιστικές πρακτικές και παραδόσεις της. Το βιβλίο ενδιαφέρει φοιτητές και ακαδημαϊκούς, διεθνείς επιχειρηματίες και διπλωμάτες και τις οικογένειές τους. Ο Δρ. Ροσίδης παρουσιάζει με απλό ύφος, μέσω της προσωπικής του οπτικής, το πώς αλλάζει η σύγχρονη Ιαπωνία για να αντιμετωπίσει τις πραγματικότητες της ζωής στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Το βιβλίο είναι στα Αγγλικά.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται από την Read Library στην τιμή των 5,99 ευρώ.

Για περισσότερες πλήροφορίες: https://www.read-library.com/ 

Κατέβασε την εφαρμογή σε κινητά και tablets: Για iOS εδώ και για Android εδώ

Για τον συγγραφέα: Ο Νίκος Ροσίδης είναι διακεκριμένος Διευθύνων Σύμβουλος και σύμβουλος οργανωτικής ανάπτυξης. Έχοντας σπουδάσει στις ΗΠΑ ως μελετητής Fulbright, πήρε το διδακτορικό του στη μηχανική από το διάσημο Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο του Κιότο, όπου σπούδασε, ως μελετητής Mombusho. Αργότερα έλαβε εκπαίδευση ανώτερης διοίκησης στη σχολή Sloan του MIT. Έζησε στην Ιαπωνία για 7 χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80. Επισκέπτεται συχνά την Ιαπωνία από τότε, για επαγγελματικούς λόγους καθώς και για να επισκεφτεί φίλους και συγγενείς. Ο Δρ Ροσίδης είναι Συνιδρυτής και Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της DigitalMR, μιας διεθνούς εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ με έδρα το Λονδίνο. Διευθύνει επίσης, ως CEO, τη δική του εταιρεία συμβούλων διαχείρισης, Rossides Associates. Ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της περιοχής EMEA της Synovate καθώς και Επικεφαλής της Global Solutions και Διευθύνων Σύμβουλος της Medochemie, μιας παγκόσμιας φαρμακευτικής εταιρείας γενόσημων προϊόντων. Ο Δρ Ροσίδης αφιερώνει σήμερα τον περισσότερο χρόνο του στη συγγραφή, στη διαχείριση της εταιρείας συμβούλων διαχείρισης και στα καθήκοντά του ως πρόεδρος της DigitalMR.