ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα ταβέρνα στα Κοκκινοχώρια

WIZ TEAM

Εκεί ακριβώς που βρισκόταν ο δημοφιλής Κλόκκος για 15 ολόκληρα χρόνια (βλ. κεντρική φωτογραφία), λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες η «Ταβέρνα Ντίνος 563».

Ο για πολλά χρόνια σεφ σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας Κωνσταντίνος Αναστασίου, μαζί με τη σύζυγό του, Μύρια Γεωργίου, αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους οικογενειακή επιχείρηση, σε έναν χώρο με μεγάλη ιστορία. Αφού συμφώνησαν με τον ιδιοκτήτη του χώρου, έπιασαν αμέσως δουλειά και έβαλαν το δικό τους touch στο μαγαζί με μια μοντέρνα πινελιά. Οπότε, η νέα ταβέρνα συνδυάζει το παραδοσιακό με το καινούργιο, δίνοντάς σου το μήνυμα ότι δύο νέοι άνθρωποι και η ομάδα τους δουλεύουν πάνω σε παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας.

Σε σχέση με το όνομα «Ταβέρνα Ντίνος 563», αυτό αποτελεί έναν φόρο τιμής στον παππού του ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν ο πρώτος οδηγός ταξί στο Παραλίμνι, με το νούμερο 563.

Στο μενού και συγκεκριμένα στον μεζέ της ταβέρνας θα βρείτε τα κλασσικά πιάτα, κάποια εποχιακά, αλλά και ορισμένα με τουίστ, όπως για παράδειγμα το χαλούμι που σερβίρεται με σπιτική μαρμελάδα φράουλας και καβουρδισμένο σουσάμι. Αυτό τον καιρό για παράδειγμα προσφέρονται επίσης αγρέλια και σαλιγκάρια, ψωμί με προζύμι, κάποια εκ των ταχίνι, χούμοι, ταραμά, μελιτζανοσαλάτα κ.λπ. (όλα σπιτικά), ωραία κρέατα όπως κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκαλο, σουβλάκι, συκώτι βοδινό, πανσέτα, λουκάνικο, παστουρμάς, σεφταλιά, πούλλες τηγανιτές (sticks), ένα εκ των κεφτέδες με σος από γιαούρτι, άνηθο, αλάτι, πιπέρι ή κολοκυθοκεφτέδες με μους παντζάρι, αλλά και ένα πιάτο ημέρας, με επιλογές από μακαρόνια του φούρνου, ταβά, μουσακά, αφέλια, λεμονάτο κοτόπουλο, κουνέλι ξυθκιά κ.λπ. Στο φινάλε έρχεται ωραίο γλυκό, είτε γαλακτομπούρεκο, είτε καλό πράμα, είτε ραβανί κ.λπ., αναλόγως τι έχει φτιάξει ο σεφ.

Σε σχέση με τις ταγηνιτές πατάτες, τέλος ο σεφ μάς αποκάλυψε το μυστικό του, χάρη στο οποίο οι πατάτες που έρχονται στο τραπέζι δεν είναι καθόλου λαδερές. Συγκεκριμένα, τις βράζει στον φούρνο για 25 λεπτά με τη φλούδα, μετά τις κρυώνει στο ψυγείο, τις κόβει (όπως κόβουμε συνήθως τις τηγανιτές ή λίγο πιο χοντρές) και τις τηγανίζει. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι καθόλου λαδερές. Και εννοείται ότι οι πατάτες που χρησιμοποιεί είναι οι φημισμένες της Ξυλοφάγου.

Στην ταβέρνα κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα υπάρχει ζωντανή μουσική, ενώ για αυτή τη βδομάδα (λόγω Καρναβαλιών) θα υπάρχει και το βράδυ της Κυριακής.

Info
Τηλ. 99547547
Φρίξου Παναγιώτου 8, Ξυλοφάγου, επ. Λάρνακας
Δ-Κ 18.00-22.00