ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Άδωνις Φλωρίδης κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη στο Λος Άντζελες

WIZ TEAM

Ο Κύπριος σκηνοθέτης και σεναριογράφος απέσπασε το Βραβείο Ορφέας στο Los Angeles Greek Film Festival για την ταινία του «AFRICA STAR».

Αναφέρεται στο σκεπτικό του φεστιβάλ για τη βράβευση:

«Μια όμορφα δημιουργημένη δυνατή ιστορία διαγενεαλογικού τραύματος, όπου οι μετασεισμοί του πολέμου συνεχίζουν να σκίζουν το έδαφος κάτω από τα πόδια του πρωταγωνιστή της ιστορίας. Εξαιρετικά γυρισμένη, με υπέροχα πλαισιωμένες chiaroscuro εικόνες (όπου φως και σκιές εναλλάσσονται), η ταινία αυτή είναι ένα δυνατό παράδειγμα σκηνοθετικής φιλοδοξίας και αριστείας».

O Άδωνις Φλωρίδης είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Η ταινία του «Rosemarie» (2018) τιμήθηκε ανάμεσα σε άλλα με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2017), Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017 (Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα), Βραβείο Van Gogh Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Άμστερνταμ (2018) κ.α. Έπιπλέον, έχει γράψει το σενάριο και συν-σκηνοθέτησε τις ταινίες «Kalabush» και «Εspresso», οι οποίες έχουν προβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και έχουν βραβευθεί και τύχει διαφόρων διακρίσεων σε διεθνή φεστιβάλ, αλλά και ορισμένες θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο που πάντα γίνονται sold out.