ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο CEO της Cambridge Analytica, Julian Wheatland, στο Digital Agenda Cyprus Summit

WIZ TEAM

Θα συζητήσει με τη Μαρία Τερζή της Malloc τη σχέση ασφάλειας δεδομένων και δημοκρατίας.

Η οργανωτική επιτροπή του 4ου Digital Agenda 21 Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ακόμη δύο σημαντικούς ομιλητές στο διήμερο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Julian Wheatland
Formerly CEO Cambridge Analytica, CEO Cornerstone

Ο Julian από το 2015 μέχρι το 2018 επέβλεψε τη γιγάντωση του ομίλου της Cambridge Analytica, μιας από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαχείριση και ανάλυση προσωπικών δεδομένων. Είναι βετεράνος της τεχνολογίας και εταιρειών που είδαν το μέγεθός τους να αυξάνεται δραματικά. Είναι ο υπεύθυνος για το κλείσιμο της Cambridge Analytica και επιχειρηματολογεί διεθνώς υπέρ της διαφάνειας και της ηθικής αυτορρύθμισης της τεχνολογικής αγοράς.

Μαρία Τερζή
CEO of Malloc

Η Malloc είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει εξαγάγει σήμερα η Κύπρος ως start up στο διεθνές στερέωμα. Η Μαρία είναι μια εκ των τριών ιδρυτών της εφαρμογής που επιχειρεί να φέρει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στα κινητά με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Κατέχει διδακτορικό στο Machine Learning και έχει δουλέψει στην Google έχοντας κερδίσει 2 Google hackathons. Όπως έγραψε πρόσφατα το TechCrunch: «Η εφαρμογή Malloc μπήκε στα ραντάρ των επενδυτών παγκοσμίως, έχοντας εξασφαλίσει ήδη 2 εκατομμύρια από το ‘Y Combinatory’ και το ‘Urban Innovation Fund’.»

Το 4ο Digital Agenda Cyprus Summit θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή οπτική στη μετά COVID-19 εποχή:

Η ψηφιοποίηση των κρατών, οι αλλαγές των καταναλωτών, το μέλλον της εργασίας, οι δραματικές αλλαγές στα μίντια και πώς θα ελεγχθεί η πανδημία και μαζί της η ιατρική επιστήμη. Η στροφή προς την ηλιακή ενέργεια και οι προοπτικές των χωρών της Μέσης Ανατολής, η εξέλιξη των πόλεων και πού το πάει η Λευκωσία, η φιλόδοξη προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να μετοικήσει στο διάστημα.

Η νέα εποχή της διπλωματίας με τις εικονικές πρεσβείες (virtual embassies), η επιρροή των drones και τα όρια της τεχνολογίας τους, αλλά και αν οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση κρίσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, τέλος, στην ευρωπαϊκή «πράσινη συμφωνία» (green deal), τις προεκτάσεις της για την Ευρώπη αλλά και πώς επηρεάζει την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή.

Στόχος του Digital Agenda Cyprus Summit είναι η καθιέρωσή του ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων, που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη της Λευκωσίας σε πανεπιστημιακό κέντρο γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

Στο πλαίσιο του Digital Agenda Cyprus Summit έχει δημιουργηθεί μια συμμαχία αριστείας με τις εξής εταιρείες/οργανισμούς:
Το συνέδριο παρουσιάζουν η Τράπεζα Κύπρου και η CYTA. Στηρίζουν: Deloitte, Logicom και BMW. Συμμετέχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Ινστιτούτο Γενετικής Κύπρου. Τις ιδέες του συνεδρίου προωθεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ. Συνεργάτης logistics και τεχνολογικής υποστήριξης στην εμπειρία του συνεδρίου είναι ο διεθνής όμιλος Digitevents (Web Summit, Olympic Games κ.λπ.).
Επίσημος αερομεταφορέας η Aegean.

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο www.digitalagendacy.com/