ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Chris Theofanous μάς μίλησε για το Cor Gastronomy, το νέο εστιατόριό του

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Θα βρίσκεται στη Λεμεσό, στην Περιοχή Αμαθούντας, ενώ συνέταιροί του στο νέο αυτό γαστρονομικό πρότζεκτ θα είναι τα αδέρφια Γιώργος και Χρήστος Χειμωνίδης -από το δημοφιλές λευκωσιάτικο Salt & Fire.

Σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της Λεμεσού ανοίγει μέσα Ιουνίου τις πόρτες του το νέο εστιατόριο του βραβευμένου Κύπριου σεφ Chris Theofanous. Μετά την προ λίγων μηνών αποχώρησή του από το Alasia Boutique Hotel και το επίσης πολυβραβευμένο The Polo Bar & Restaurant, όπου για 4,5 χρόνια υπήρξε executive chef, αναμέναμε με αγωνία την ανακοίνωση από τον ίδιο για το επόμενο επαγγελματικό βήμα του.

Η φιλία χρόνων με τα αδέρφια Χειμωνίδη τούς οδήγησε τελικά στην απόφαση να φτιάξουν το Cor Gastronomy, «ένα εστιατόριο 50 θέσεων, με σκοπό να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία στους καλεσμένους τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στο WiZ. Στην ουσία πρόκειται για ένα casual fine dining εστιατόριο, με διεθνή προσανατολισμό στην κουζίνα και με πολλά στοιχεία της φωτιάς (του ξύλου).

Ένα εστιατόριο με γαστρονομικό χαρακτήρα σε πιο casual μορφή, με το μενού να αλλάζει ανά τακτά διαστήματα, αναλόγως τι θα υπάρχει διαθέσιμο από τη θάλασσα ή από εποχιακά λαχανικά κ.λπ. «Το φαγητό θα συμπληρώνει μια sophisticated λίστα κρασιών με 120-140 ετικέτες από όλο τον κόσμο, αφού σκοπός είναι το κρασί επίσης να αποτελεί μέρος της εμπειρίας που θα δώσουν».

Να πούμε τέλος πως ο ίδιος ο Chris, εκτός από ιδιοκτήτης, θα ηγείται και της κουζίνας, ως head chef.

Υπομονή λοιπόν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε και θα λειτουργήσει στην πόλη, στη λεωφόρο Αμαθούντος, το casual fine dining «Cor Gastronomy», το οποίο θα λειτουργεί μόνο βράδυ!