ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Δήμος Αγλαντζιάς μοίρασε δωρεάν παγωτά στα παιδιά για έναν εξαιρετικό σκοπό

WIZ TEAM

Τα παιδιά έπαιρναν το παγωτό τους, αρκεί να έδιναν ως αντάλλαγμα (στον παγωτατζή) χρησιμοποιημένες μπαταρίες.

Στόχος της όμορφης αυτής δράσης ήταν η ενθάρρυνση των παιδιών να μάθουν περισσότερα για την ανακύκλωση και τον διαχωρισμό μπαταριών.

«Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης πρέπει να ξεκινά από νωρίς. Και δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο από ένα δροσερό παγωτό!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Αγλαντζιάς σε σχετική ανάρτηση.

Ποιος δεν νοσταλγεί τις παλιές του συνήθειες; Τα χρόνια της αθωότητας και εκείνο το απογευματινό κάλεσμα του παγωτατζή που ξεσήκωνε μικρούς και μεγάλους; Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, που καθιερώθηκε να γιορτάζεται την 1η Ιουνίου, ο Δήμος Αγλαντζιάς σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Α.ΦΗ.Σ. Κύπρου, έβγαλε ξανά τον παγωτατζή στους δρόμους της Αγλαντζιάς, την 1η και 2η μέρα του Ιούνη. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαχωρίζω και Κερδίζω» κάθε παιδί μπορούσε να απολαύσει δωρεάν παγωτό, αρκεί να έδινε στον παγωτατζή χρησιμοποιημένες μπαταρίες.



Όπως αναμενόταν, η επιτυχία της πρωτοβουλίας ήταν δεδομένη. Ο παγωτατζής ξεπούλησε. Μπράβο στον Δήμο Αγλαντζιάς που και πάλι μάς έδειξε τον δρόμο.

«Η ανταπόκριση σας στην πρωτοβουλία 'Διαχωρίζω και Κερδίζω', ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκατοντάδες παιδιά στην Αγλαντζιά θέλησαν να παραδώσουν τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες τους στον παγωτατζή και να απολαύσουν ένα δροσερό παγωτό. Ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση που δεν καταφέραμε δυστυχώς να ικανοποιήσουμε όλα τα παιδιά στις δυο μέρες που είχαμε προγραμματίσει τη διαδρομή του παγωτατζή.


Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, αλλά και για την κατανόηση από όσους δεν προλάβαμε. Το πλέον σημαντικό είναι ότι οι νεαρότεροι δημότες της Αγλαντζιας έμαθαν μέσα από μια συμβολική δράση τη σημασία της ανακύκλωσης και του διαχωρισμού μπαταριών. Ο Δήμος Αγλαντζιάς, ο πιο πράσινος δήμος της Κύπρου, δεν σταματάει εδώ».