ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει την παράσταση «Μάνος Χατζιδάκις - Τώρα!»

WIZ TEAM

Στον συνθέτη που «ταξίδεψε την Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο, στον σπουδαίο συνθέτη του οποίου η μουσική επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε -και συνεχίζει να κυριαρχεί-, στον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι, είναι αφιερωμένη η συναυλία την οποία παρουσιάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Με μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου, ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμηνεύει, διηγείται και αφηγείται, απαγγέλει, τραγουδά και θυμάται.

Μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του ενορχηστρωτή Γιώτη Κιουρτσόγλου, με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση», με δύο σολίστ οι οποίες θα ερμηνεύσουν μαζί του τα τραγούδια του Μάνου, την Φρόσω Στυλιανού και την Εύη Μάζη και με μια μικρή ορχήστρα με επίλεκτους μουσικούς. Τη διδασκαλία και διεύθυνση φωνητικού Συνόλου ανέλαβε η Χριστίνα Κρασίδου.

Ο σεβασμός και η αγάπη του Διονύση Σαββόπουλου για τον Μάνο Χατζιδάκι διαφαίνεται σε όλα του τα κείμενα και σκέψεις του.

Όπως αναφέρει ο Διονύσης Σαββόπουλος:

«Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι, τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό -δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.

Μου λείπει φριχτά μέσα στην κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μη διαθέτω τη φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος».


Info
Πέμπτη 6 Απριλίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023
Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Ώρα έναρξης 20:30
Εισιτήρια €25 & €27
Προπώληση tickethour.com.cy, τηλ. 77777040 και σε όλα τα ACS couriers. Για τη συναυλία της Λεμεσού, εισιτήρια προπωλούνται επίσης από το ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου Λεμεσού.

Θεσμικοί χορηγοί: Υφυπουργείο Πολιτισμού και ΟΠΑΠ  Κύπρου