ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«O Εξορκιστής του Βατικανού» έρχεται στους κινηματογράφους από Feelgood

WIZ TEAM

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Russell Crowe (Ένας Υπέροχος Άνθρωπος-A Beautiful Mind) υποδύεται τον αληθινό αρχι-εξορκιστή του Βατικανού, τον θρυλικό Πατέρα Γκαμπριέλε Αμόρθ, τα συνταρακτικά απομνημονεύματα του οποίου μεταφέρονται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Το αγωνιώδες θρίλερ για τη μάχη του καλού με το κακό, για τα μυστικά και τις συνωμοσίες που έρχονται στο φως, σκηνοθετεί ο Julius Avery (Samaritan). Τον Russell Crowe πλαισιώνουν οι Daniel Zovatto (Μην Ανασαίνεις-Don’t Breathe), Alex Essoe (Δόκτωρ Ύπνος-Doctor Sleep) και Franco Nero (John Wick: Κεφάλαιο 2).

Σύνοψη
Ο Πατήρ Αμόρθ (Russell Crowe) ερευνά μία τρομαχτική υπόθεση δαιμονισμού ενός αγοριού και καταλήγει να ξεσκεπάσει μία συνωμοσία αιώνων που το Βατικανό έχει προσπαθήσει απεγνωσμένα να καλύψει.
Διάρκεια: 115’

Visit
1. Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/ 
2. Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment 
3. Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/ 
4. Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment 
5. TikTok: @ feelgood_entertainment


Καμία συμπάθεια για τον Διάβολο
Γνωστός ως ο Εξορκιστής του Βατικανού, ο Πατήρ Γκαμπριέλε Αμόρθ ήταν για χιλιάδες ανθρώπους το φως στο σκοτάδι. Ένας πραγματικός άνθρωπος που πραγματοποίησε χιλιάδες εξορκισμούς για την Εκκλησία, ο Πατήρ Αμόρθ ήταν ο επικεφαλής στη μάχη εναντίον του κακού. Τις εμπειρίες αυτές μετέφερε σε δύο συλλογές απομνημονευμάτων που εξερευνούν το ζήτημα της δαιμονικής απειλής.
Τα απομνημονεύματα αυτά μεταφέρονται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη και τον ρόλο του θρυλικού εξορκιστή υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Russell Crowe. «Υπάρχει πράγματι η θέση του αρχι-εξορκιστή στο Βατικανό» εξηγεί ο πρωταγωνιστής. «Ο Πατήρ Γκαμπριέλε Αμόρθ ήταν αληθινή προσωπικότητα και κατείχε τη θέση για 36 χρόνια, λαμβάνοντας μέρος σε χιλιάδες εξορκισμούς».
Και όταν κάνεις κάτι χιλιάδες φορές, γίνεσαι πολύ καλός σε αυτό. Κανένας δεν εκδίωκε τους δαίμονες καλύτερα από τον Πατέρα Αμόρθ…

Πατήρ Αμόρθ
Ο Γκαμπριέλε Αμόρθ γεννήθηκε στη Μόντενα της Βορειοδυτική Ιταλίας, το 1925. Ο μικρότερος γιος ενός δικηγόρου, βρήκε το κάλεσμα του νωρίς. Αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. «Είχε μία ενδιαφέρουσα ζωή από μικρός» λέει ο Crowe. «Όταν ήταν 17, πήγε στη Ρώμη για να μιλήσει με έναν αρχιερέα για να μυηθεί στην Εκκλησία. Η απάντηση ήταν: Κοίτα, είσαι 17. Πρέπει να ζήσεις λίγο πριν ακολουθήσεις το κάλεσμα σου».

Όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Αμόρθ κατατάχθηκε στον ιταλικό στρατό, αλλά σύντομα άλλαξε στρατόπεδο και μπήκε στον αγώνα ενάντια στους φασίστες και τους ναζί. «Κατέληξε να πολεμάει τους φασίστες. Μετά την εμπειρία στον πόλεμο πήγε στη νομική σχολή» λέει ο Crowe. «Το κάλεσμά του, όμως, δεν το ξέχασε ποτέ».
Το 1951, ο Αμόρθ χειροτονήθηκε κληρικός. «Όταν επέστρεψε τη Ρώμη, πιο ώριμος, τον καλωσόρισαν. Οι εμπειρίες του ήταν σημαντικές για να μπορεί να συμβουλεύει τα μέλη της ενορίας. Οι συνάδελφοί του αναγνώριζαν την πίστη του και την αφοσίωσή του στην Εκκλησία» λέει ο πρωταγωνιστής.

Το 1986 του ανατέθηκε να βοηθήσει τον Πατέρα Κάντιντο Αρμαντίνι, τον αρχι-εξορκιστή του Βατικανού. Τέσσερα χρόνια μετά, ίδρυσε τη Διεθνή Ένωση Εξορκιστών και το 1992, μετά τον θάνατο του Πατρός Αρμαντίνι, ο Αμόρθ από εκπαιδευόμενος εξορκιστής έγινε επικεφαλής.

Ο Πατήρ Γκαμπριέλε Αμόρθ πέθανε το 2016 στα 91 του χρόνια. Ο θρύλος του είναι ακόμα ζωντανός.

Συντελεστές
Σενάριο (βασισμένο στα βιβλία του Πατέρα Γκαμπριέλε Αμόρθ): Michael Petroni, Evan Spiliotopoulos
Σκηνοθεσία: Julius Avery
Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Daniel Zovatto, Alex Essoe, Franco Nero, Peter DeSouza-Feighoney, Laurel Marsden
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Khalid Mohtaseb
Σκηνογραφία: Alan Gilmore
Κοστούμια: Lorna Marie Mugan
Μοντάζ: Matt Evans
Μουσική: Jed Kurzel

Contact
Feelgood Press Office: press@feelgoodentertainment.gr