ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ιταλός Maurizio Cellai φτιάχνει αυθεντική schiacciata της Τοσκάνης στη Λευκωσία

WIZ TEAM

Ήρθε στην Κύπρο από τη Φλωρεντία και έφτιαξε το Impasto, ένα μαγαζί στο οποίο όλη η έμφαση δίνεται στη ζύμη. Εξ ου και το όνομα του μαγαζιού, που στα ιταλικά σημαίνει ζύμη.

Στο νέο μαγαζί της Λευκωσίας, που βρίσκεται στη λεωφ. Αρμενίας (αριθμός 9), θα βρείτε αποκλειστικά schiacciata, ένας είδος που φτιάχνεται μόνο στην Τόσκάνη και πουθενά αλλού στην Ιταλία. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ζύμη, φτιαγμένη με αλεύρι υψηλής ποιότητας, η προετοιμασία της οποίας προϋποθέτει υψηλή ενυδάτωση και μακρά ωρίμανση και η οποία αφού ψηθεί έχει μια πιο crunchy υφή κυρίως απ’ έξω (σε αντίθεση με άλλα είδη όπως η focaccia, που είναι μαλακή).

Στο Inpasto οι schiacciata προσφέρονται με δύο τρόπους, είτε σε μορφή σάντουιτς (εννιά είδη Schiacciata) με διάφορα υλικά και πωλούνται με το κομμάτι, είτε σε μορφή πίτσας (τρία είδη) όπου τα υλικά προστίθενται πάνω στη ζύμη. Υπάρχει ακόμα η επιλογή για sharing boxes, με 16, 32 ή 44 κομμάτια.

Τα sharing boxes φυσικά μπορούν να γίνουν και με περισσότερα κομμάτια, φτάνει να γίνει προπαραγγελία για περιπτώσεις που αφορούν parties, events και live cooking.

Ο Ιταλός pizzaiolo Maurizio Cellai, έπειτα από 20 χρόνια ενασχόλησης με την εστίαση στη Φλωρεντία ήρθε στην Κύπρο και έφτιαξε αυτό το ωραίο μαγαζί, με μοναδικό σκοπό  να δουλεύει αποκλειστικά με τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου του, δίνοντας μάλιστα, όπως προαναφέραμε, όλη την έμφαση στη ζύμη!

Μαζί του σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον νέο ξεκίνημα και η Χρίστη Παπαδήμα, η οποία μας μίλησε με ενθουσιασμό για τη σπιτική προσέγγιση στις συνταγές και στην εκτέλεσή τους. «Όλες οι συνταγές και σχεδόν όλα τα υλικά (πλην των λαχανικών που είναι ντόπια) έρχονται από Ιταλία. Σημαντικό είναι να πούμε πως κατά καιρούς θα αλλάζουν κάποιες συνταγές ή θα προστίθενται κάποιες καινούργιες αναλόγως εποχικότητας».

Σε αυτή τη φάση το Impasto θα δουλεύει ως take away και με τη λογική του street food, αφού διαθέτει και 3-4 μικρά τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, ενώ πολύ σύντομα θα μπει και στις πλατφόρμες για delivery.

Info
Τηλ. 22316425
Αρμενίας 9, Λευκωσία
Δ-ΠΑΡ 8.00-16.00, Σ 9.00-14.30