ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Λούκουλλος είναι και πάλι εδώ

WIZ TEAM

Στην καρδιά της Λευκωσίας, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με ωραίο ζεστό φωτισμό και τη θέα της πισίνας να προσθέτει στο κάδρο.

Στην ανακοίνωση από το Cleopatra Hotel αναφέρεται πως «το ελληνικό μεζεδοπωλείο ‘Ο Λούκουλλος’ άνοιξε τις πόρτες του για την καλοκαιρινή σεζόν, προσφέροντας όπως πάντα αυθεντική, ελληνική κουζίνα».

Πρόκειται βασικά για μια από τις πιο διαχρονικές αυλές στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνουμε δημιουργική ελληνική κουζίνα, αλλά και συνταγές φτιαγμένες με εποχιακά τοπικά προϊόντα.

Με όνομα εμπνευσμένο από τον ομώνυμο Ρωμαίο στρατηγό, ο οποίος ως γνωστό διοργάνωνε πλουσιοπάροχα δείπνα και συμπόσια στην έπαυλή του έξω από την Αρχαία Ρώμη, ο Λούκουλλος μας δίνει την ευκαιρία να γευτούμε πολύ δημιουργικά πιάτα, με επιλογές από σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, τέσσερα σαγανάκια, πιάτα μαγειρευτά, πιάτα σχάρας και φυσικά επιδόρπια.

Πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το μπουρέκι τυριού, αλλά και ένα από τα σαγανάκια: με γαρίδες και ντομάτα, με γαρίδες και ούζο, με χαλούμι, μέλι και σουσάμι, ή το σαγανάκι με μελιντζάνα. Από τα κυρίως επιλέξτε ανάμεσα σε χοιρινό κότσι με μέλι και κρητικό μακαρονάκι, κοντοσούβλι, χοιρινά φιλετάκια με δαμάσκηνα και σπετσοφάι Πηλίου, καλαμαράκι με ταλιατέλες σουπιάς, ακόμα και χοιρινή μπριζόλα. Στα επιδόρπια, τέλος, θα βρεις το φημισμένο «Γλυκό της πεθεράς», που είναι φτιαγμένο από μια ωραία κρέμα της οποίας η συνταγή είναι μυστική, κανταΐφι και ζεστό σιρόπι, ενώ άλλες επιλογές είναι οι λουκουμάδες με μήλο, το τηγανητό παγωτό και το σουφλέ σοκολάτας.

Σίγουρα τόσο το φαγητό όσο και το σκηνικό αποτελούν δυνατό δέλεαρ για μιαβραδινή επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και στο εστιατόρια με την εξωτική αισθητική και την ελληνική μουσική μιας άλλης εποχής.

Info
Τηλ. 22844000
Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, Φλωρίνης 8, Λευκωσία
Δ-Σ 19:00-23:00

*Τα πρωινά και τις Κυριακές η πισίνα είναι ανοικτή για το κοινό