ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O μάγος του Οζ ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του Σατιρικού

WIZ TEAM

Ο Μάγος του Οζ του Αμερικανού συγγραφέα Λ. Φρανκ Μπάουμ, γραμμένο το 1900, είναι ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρόκειται για την ιστορία του κοριτσιού με τα κόκκινα παπούτσια το οποίο βρέθηκε εξαιτίας ενός τυφώνα μακριά από το σπίτι του. H Ντόροθυ, μόνη της στην Χώρα του Οζ, ψάχνει να βρει τον Μάγο που θα την βοηθήσει να επιστρέψει πίσω στους δικούς της. Στην πορεία θα συναντήσει τρεις καινούριους φίλους, το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Άνθρωπο και το Λιοντάρι οι οποίοι με την σειρά τους ζητούν από τον Μάγο ότι έχουν ανάγκη: μυαλό, καρδιά και θάρρος. Οι ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τις Μάγισσες της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, οι οποίες συμβολίζουν αντίστοιχα τις δυνάμεις του καλού και του κακού και στέκονται απέναντι τους άλλοτε ως εχθροί και άλλοτε ως σύμμαχοι σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, ανατροπές και συγκινήσεις. Ωστόσο, η πραγματική πρόκληση που είχαν στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν οι 4 φίλοι ήταν οι ίδιοι τους οι φόβοι. Ο δρόμος για τον Μάγο του Οζ τους οδηγεί σε μια ανακάλυψη που τους αλλάζει τη ζωή, γιατί όσα νόμιζαν πως τους λείπουν βρίσκονταν κρυμμένα βαθιά μέσα τους. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν από την αρχή ήταν να πιστέψουν στον εαυτό τους.
«Κοίτα τους. Εσύ και το ταξίδι σας τους βοήθησαν να ανακαλύψουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους».

Η προτεινόμενη διασκευή, χρησιμοποιώντας μια γλώσσα απλή και κατανοητή για μικρά παιδιά, επαναφηγείται την κλασική ιστορία έχοντας στο κέντρο της δύο βασικούς άξονες. Από την μια συνομιλεί με τα σύγχρονα παραμύθια των οποίων η ιδεολογία εστιάζει σε διαχρονικές αξίες όπως είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη, η φιλία, η ελευθερία, η δικαιοσύνη και από την άλλη φωτίζει με μια καινούρια αφήγηση τα ζητήματα του έργου που εμπίπτουν στην ενημέρωση των παιδιών για τα δικαιώματά τους έτσι όπως διατυπώνονται από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ανάμεσα σε αυτά τα: Δικαίωμα στη μη διάκριση, Δικαίωμα στην οικογένεια, Δικαίωμα στην ψυχαγωγία, Δικαίωμα στην ταυτότητα, Δικαίωμα στην ειρήνη και Δικαίωμα στη συμμετοχή.

Πρόκειται για μια παράσταση συνόλου με χορό, τραγούδι και επτά ταλαντούχους ηθοποιούς να ενσαρκώνουν πάνω από 20 χαρακτήρες. Η χρήση τεχνολογικών προβολών συντείνει στη δημιουργία ενός θεάματος υψηλών προδιαγραφών. Ένας καταιγισμός εικόνων που δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό και μαγικό σύμπαν συγκινώντας θεατές όλων των ηλικιών.
Μια παράσταση η οποία, μέσα από μια σειρά συμβολισμών, ενθαρρύνει τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους, να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθηση τους, να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματά τους, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, στοιχεία απαραίτητα για την καλή ψυχολογική υγεία καθώς και την επίτευξη των στόχων τους.

Ταυτότητα παράστασης:
Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου
Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική/Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Κίνηση/Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κυριαζής
Προβολές: Γιώργος Αλεξάνδρου
Στίχοι: Άρης Κυπριανού/Ελένη Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτιδας: Ελένη Νικολάου
Ενορχήστρωση: Jean-Paul Sacy
Σχεδιασμός Αφίσας: Σοφία Καυκαλιά
Φωτογραφίες: Χριστίνα Τρύφωνος
Trailer παράστασης: Black Lemon 

Παίζουν:
Ραφαέλλα Καβάζη, Μάριαν Κυπριανού, Άντονι Παπαμιχαήλ. Θέμις Ππόλου, Ιλόνα Ανθιμιάδου, Έλυα Παλάτου, Μαριάννα Σάββα

Πρεμιέρα Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 11.00

Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00 το πρωί
Διάρκεια Παράστασης: 70 λεπτά
Για παιδιά ηλικίας από 3 ετών+
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €12

Πληροφορίες/Κρατήσεις/Εισιτήρια: Ώρες Ταμείου:
Δευτέρα 19.00 - 20.30
Τετάρτη - Παρασκευή 11.00 - 13.00 και 19.00 - 20.30
Σάββατο: 11.00 - 13.00 και 18.30 - 20.30
Κυριακή: 11.00 - 13.00

Προπώληση Εισιτηρίων www.satirikotheatro.com