ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Mastros της παραδοσιακής κουζίνας

WIZ TEAM

Ανάμεσα στους βραβευθέντες στα Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμος 2021, ήταν και ο «Mastros», του οποίου το φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο (από κυπριακή και κορωνέικη ποικιλία), είχε ξεχωρίσει στην τυφλή γευσιγνωσία.

Εκεί, λοιπόν, στην Αμαργέτη της Πάφου, εκτός από το εξαιρετικό ελαιόλαδο που φτιάχνεται στη μικρή οικογενειακή μονάδα, η οικογένεια παράγει επίσης χαρουπόμελο, μπίρα, κρασιά, λικέρ, ενώ διατηρεί ένα πανδοχείο αλλά και το παραδοσιακό εστιατόριο Spring of Life.

Σε έναν υπέροχο χώρο που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή (ειδικά αν απολαύσεις το γεύμα σου στην εξωτερική αυλή με την κληματαριά), θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις α λα καρτ ή μέσω του μεζέ πιάτα όπως το στιφάδο, ο μουσακάς, το βοδινό συκώτι, τα σουβλάκια, τα παϊδάκια, αλλά και το φημισμένο κλέφτικο που ψήνεται σε ξυλόφουρνο με βότανα της περιοχής.

Στο μενού (αλλά και στον μεζέ) θα βρεις επίσης επιλογές όπως λεμονάτο κοτόπουλο, μανιτάρι με φέτα και ντομάτα, παραδοσιακό χαλούμι της περιοχής, αλλαντικά της περιοχής (εκ των οποίων η κρασάτη λούντζα είναι δικής τους παραγωγής), σπιτικά ορεκτικά όπως τζατζίκι, ταχίνι, χούμους και ελιές και φυσικά, ψωμί με το δικό τους ελαιόλαδο και μυρωδάτη ρίγανη.

Το φαγητό μπορεί να συνδυαστεί με τα τρία δικής τους παραγωγής κρασιά, ή με μια από τις μπύρες τους (IPA ή Bitter Ale).

Όπως αναφέραμε ήδη, με την επωνυμία Mastros φτιάχνουν επίσης χαρουπόμελο, αλλά και τέσσερα διαφορετικά λικέρ: παπουτσόσυκο, μέντα, ρόδι, αλλά και ένα με γάλα γαϊδούρας, λεμόνι και βανίλια.

Αν λοιπόν τώρα που καλοκαιριάζει σε βγάλει ο δρόμος στην περιοχή κοντά στην Παναγία Χρυσορογιάτισσα, μια στάση στο Spring of Life επιβάλλεται, για πρόγευμα, lunch ή dinner κάτω από την καταπράσινη κληματαριά!

Info
Τηλ. 26723212 , 99829398
Χρυσορογιατίσσης 3, Αμαργέτη, επ. Πάφου
Δ-Κ 10.00-22.00