ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μνάσωνας, ως τρίτη γενιά στο «Φιλήμων Γεύσεις», σμίγει το παραδοσιακό με το μοντέρνο

WIZ TEAM

Την τελευταία τριετία, το Πολιτικό, στην επαρχία Λευκωσίας, έχει μπει δυναμικά στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού, χάρη στο brunch που προσφέρεται τα σαββατοκύριακα στο Φιλήμων Γεύσεις.

Ο Μνάσωνας Φιλήμωνος, μετά τον παππού και τον πατέρα του, παίρνει με τα σειρά του τη σκυτάλη στην παραδοσιακή αλλαντοποιία, συνεχίζοντας να προσφέρει τα premium αλλαντικά της οικογενειακής επιχείρησης, τα οποία εδώ και 70+ χρόνια φτιάχνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: με κυπριακό κρέας, χωρίς καθόλου συντηρητικά και τυγχάνουν αργής ωρίμανσης.

Προ τριετίας, μάλιστα, σκέφτηκε και υλοποίησε ένα πρότζεκτ, βάσει του οποίου τα σαββατοκύριακα προσφέρει brunch επί τόπου, με σκοπό ακριβώς να αναδείξει τα δικής τους παραγωγής αλλαντικά, αφού όλα σχεδόν τα πιάτα περιλαμβάνουν κάποια από αυτά.

Στην ουσία πρόκειται για μια κουζίνα με fusion λογική, αφού στο Φιλήμων Γεύσεις σμίγει το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι σίγουρα η πομιλοροτιάνιση, το πόπαστον, το χωαραΐτικο, αλλά και η λουκανικοπαστουρμαδόπιτα.

Μη χάσεις επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσεις tacos αλά κυπριακά (διάβασε σχετικά με το πολύ ιδιαίτερο αυτό πιάτο ΕΔΩ).

Στο Φιλήμων Γεύσεις σίγουρα θα λατρέψεις… τις γεύσεις, την ατμόσφαιρα και τη θέα, ενώ φεύγοντας μπορείς να πάρεις για το σπίτι και κάτι από τα γκουρμέ αλλαντικά που φτιάχνονται εκεί. 

Info
Τηλ. 99036321
Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, επ. Λευκωσίας
Σ-Κ 09.00-14.30