ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο νεαρός Πάρης Σεργίου εκθέτει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

WIZ TEAM

Παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρότασή του με τίτλο «Preconscious», σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα.

Ο Πάρης Σεργίου διαχειρίζεται το δικό του στούντιο από την ηλικία των δεκαπέντε. Τον απασχολεί η σχέση του με την ιστορία της τέχνης και το πως οι μεγάλοι ζωγράφοι συχνά δημιούργησαν ένα ‘κενό´ ανάμεσα στο έργο τους και στον καθημερινό άνθρωπο. Κατ’ επέκταση την ίδια του την παρουσία στην γη την χειρίζεται σχεδόν στιγμιαία, με απόλυτο πηγαίο αυθορμητισμό, αξιοποιώντας την αίσθηση του ‘τώρα’ και προσπαθώντας να δίνει αποτελέσματα που να έχουν την ιδιότητα μιας πιο καθαρής ανάγνωσης.

Σε μια συνέντευξη του πριν μερικά χρόνια δήλωσε ότι αφήνεται στο έλεος του ‘όλον’ όταν εμπνέεται και όταν ζωγραφίζει ο απώτερος του σκοπός είναι η βελτίωση της ψυχής του αλλά και η εμπλοκή του στην κοινωνία προσβλέποντας στην πιθανότητα βελτίωσης της σε θέματα αισθητικής.

Ο Πάρης Σεργίου γεννήθηκε το 2004. Είναι ένας νέος ζωγράφος που ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις. Ήταν φιλοξενούμενος καλλιτέχνης τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον πολυεπιστημονικό καλλιτέχνη Αχιλλέα Κεντώνη, διευθυντή του ARTos, ενός Κέντρου Σύγχρονων Τεχνών και Επιστημών στη Λευκωσία αφιερωμένο στην έρευνα και τη δημιουργικότητα. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν προσκεκλημένος καλλιτέχνης στη γκαλερί Ab για τη δεύτερη ατομική του έκθεση. Εργάστηκε για μια ομαδική έκθεση στη Θεσσαλονίκη στο #topikap.kato στα μέσα Ιανουαρίου και για μια παράσταση στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Πρόσφατα έζησε για δύο εβδομάδες στο Centro Negra, στην περιοχή της Μούρθια στην νοτιοανατολική Ισπανία ζωγραφίζοντας επί τόπου. Είχε μια μηνιαία διαμονή στην γκαλερί Artno23 στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2023 και μια ατομική έκθεση μέσω της ίδιας γκαλερί στο Σάλτσμπουργκ τον Σεπτέμβριο του 2023, όπου το έργο του δημιουργήθηκε σε ένα είδος περφόρμανς κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η διαμονή του στο Farmstudio στην Ινδία για έναν μήνα τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ρατζαστάν του άλλαξε τη ζωή. Η τελευταία του σχέση με την ArtRewards, με έδρα το Όσλο της Νορβηγίας, έφερε το έργο του Πάρη σε επαφή με σημαντικούς συλλέκτες μέσω της Art SY και της Artmajeur. Επίκειται μια ατομική έκθεση στην γκαλερί Artifact στο Μανχάταν το 2025.

Τα πρόσφατα συμβόλαιά του με γκαλερί είναι τα εξής:

1. Γκαλερί Monat Μαδρίτη, Ισπανία
Απρίλιος 2022-23

2. Γκαλερί τεχνουργημάτων Νέα Υόρκη
Δεκεμβρίου 2025-26

3. Κατοικία Farmstudio India Δεκέμβριος 2022

4 Art no23 gallery Athens, Barcelona, Salzburg

5. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος Λευκωσία, Κύπρος

6. Γκαλερί ArtRewards, Όσλο, Νορβηγία


Τη δημιουργική του διαδικασία για όλες σχεδόν τις δουλειές του μπορείτε να παρακολουθήσετε στη σελίδα του στο Instagram μέσω της φωτογραφίας time-lapse.

@parissergiou2004

artrewards.net/parissergiou

Facebook profile Paris Sergiou

Ο Πάρης Σεργίου χρησιμοποιεί Artist Relationship Liaison.

Όνομα Συνδέσμου: Χαράλαμπος Σεργίου @charalambossergiou, www.sergiou.com


Info
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Μαρτίου
Ώρες λειτουργίας Τετ-Παρ 16.00-19.00, Σάβ 11.00-13.00
Κρήτης 11, Λευκωσία
Τηλ 22766117, email: info@diatopos.com website: www.diatopos.com