ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Οκτώβριος στο Θέατρο Ριάλτο - Όλα όσα θα δούμε

WIZ TEAM

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει το πρόγραμμα του για τον Οκτώβριο.

Οι φίλοι των ταινιών μικρού μήκους, του ντοκιμαντέρ, του χορού, καθώς και οι μικροί μας φίλοι με μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση για παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές εκδηλώσεις, προβολές και φεστιβάλ.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα.

3/10 ΠΕΜ, 20:30 (60’)
Graces - Silvia Gribaudi | 15th Open House Festival

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το γλυπτό του Αντώνιο Κανόβα «Τρεις Χάριτες». Το έργο αντλεί έμπνευση από τη μυθολογία: τις τρεις κόρες του Δία —Ευφροσύνη, Αγλαΐα και Θάλεια— οι οποίες ακτινοβολούσαν λαμπρότητα, χαρά και ευημερία.Τρεις αρσενικές φιγούρες σε έναν χώρο και χρόνο που αιωρείται μεταξύ του ανθρώπινου και του αφηρημένου: ένα σημείο όπου αρσενικό και θηλυκό συναντιούνται χωρίς προκαθορισμένους ρόλους και χορεύουν στον ρυθμό της φύσης.

Χορογραφία: Silvia Gribaudi. Δραματουργία: Silvia Gribaudi και Matteo Maffesanti. Ερμηνευτές: Silvia Gribaudi, Siro Guglielmi, Matteo Marchesi, Andrea Rampazzo. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 15ου Open House Festival της Στέγης Χορού Λεμεσού, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο.

€ 10 / 8



6/10 ΚΥΡ 17:00 (420’)
The Night of The Ad Eaters - Jean Marie Boursicot (18+)

Ένα show διεθνούς εμβέλειας που δημιουργήθηκε από τον Jean Marie Boursicot πριν από 40 και πλέον χρόνια. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έγιναν θαυμαστές του και σήμερα ο Boursicot είναι ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ταινιοθήκης στον κόσμο. Κάθε χρόνο, επιμελείται ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζεται μόνο μία φορά, προβάλλοντας αριστουργηματικές διαφημίσεις από όλο τον κόσμο.

€ 50


12 - 18/10 ΣΑΒ – ΠΑΡ
20:00 
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2024 (18+)

Ένα πανόραμα από επιλεγμένες ταινίες μυθοπλασίας, animation, πειραματικές και ντοκιμαντέρ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σινεφίλ, σε μια διοργάνωση που αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της τοπικής και διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας. Το ISFFC με δεκάδες ταινίες μικρού μήκους Κύπριων και ξένων σκηνοθετών, έρχεται στην οθόνη του Θεάτρου Ριάλτο για 14η συνεχή χρονιά, σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Ιωακείμ Μυλωνά και Αλεξίας Roider. Παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και προβολές πλαισιώνουν και φέτος το Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί ετήσιο θεσμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού) και συνδιοργανώνεται με το Θέατρο Ριάλτο. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων)


21/10 ΔΕΥ 20:30
(87’)
Σκάμματα – Δανάη Στυλιανού Ι Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου

Πενήντα χρόνια μετά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Κύπριοι και ξένοι αρχαιολόγοι, καθώς και μέλη του τότε προσωπικού του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ανασκάπτουν την προσωπική μνήμη, ψηλαφούν το συλλογικό τραύμα του πολέμου και σκιαγραφούν τις συνέπειές του στην κυπριακή αρχαιολογία. Ένα ντοκιμαντέρ του Τμήματος Αρχαιοτήτων με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τo πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.  Σκηνοθεσία: Δανάη Στυλιανού. Γλώσσες διαλόγων: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά. Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά.

Είσοδος Ελεύθερη (Απαραίτητη η κράτηση θέσεων)


26 – 27/10 ΣΑΒ – ΚΥΡ  11:30 & 16:00 (50’) Επί Σκηνής
88 Μικρές Συμφωνίες - Στέφανος Δρουσιώτης Ι Πρόγραμμα Συνεργαζόμενος Καλλιτέχνης 2024

Μια αξέχαστη παράσταση για ένα πιάνο με ουρά, δύο ουράνια σώματα και μια αόρατη ορχήστρα. O Στέφανος Δρουσιώτης επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο με μια πρωτότυπη παράσταση-συναυλία που συστήνει στους νεαρούς θεατές την κλασική μουσική και τα χιλιάδες μυστικά της. Μέσα από μια σειρά μαγευτικών σκηνικών εικόνων, η συναρπαστική αυτή εμπειρία καλεί τα παιδιά να εξερευνήσουν έναν κόσμο γεμάτο σκέψεις και ερωτήματα: τι είναι η μουσική, πώς δημιουργείται, γιατί συνεχίζουμε να τη φτιάχνουμε και να την απολαμβάνουμε; Σύλληψη, σκηνοθεσία, φωτισμοί, ερμηνεία: Στέφανος Δρουσιώτης. Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργαζόμενος Καλλιτέχνης του Θεάτρου Ριάλτο 2024.

€ 12/10


30/10 ΤΕΤ 20:30 (70’)
Γυναίκες σε κάδρο… 50 χρόνια – Π.Κ. Επιλογή & Θ.Ο. Παρασκήνιο

Βασισμένη σε πραγματικές, προσωπικές ιστορίες γυναικών του 1974, η μουσικοθεατρική αυτή παράσταση παρουσιάζει την αθέατη ιστορία των γυναικών της Κύπρου. Μια ολόκληρη κοινωνία γυναικών με μια πράσινη ταυτότητα στο χέρι, την προσφυγική, συνεχίζουν μια άλλη ζωή απ’ αυτήν που ονειρεύτηκαν, χωρίς να ρωτηθούν. Συγγραφή κειμένου: Γεωργία Ιορδάνου. Σκηνοθεσία: Ξένιος Ξενοφώντος. Μουσική επιμέλεια, πρωτότυπη σύνθεση και διδασκαλία: Μιχάλης Γρηγορίου. Στίχοι: Μιχάλης Γρηγορίου, Μαρία Ιζαμπέλα Αχιλλέως Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Σιαφκάλη και Γαλάτεια Ζήνωνος.

Σόλο τραγούδι: Καίτη Τάνου, Άντρια Σουρουλά. Συνοδεύει ορχήστρα και η Μικτή χορωδία της Πολιτιστικής Κίνησης  Επιλογή.

€15 /12


Πληροφορίες/Εισιτήρια:
www.rialto.com.cy ή στο 77 77 77 45