ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Παναγιώτης Σάββα παλαιώνει κοκτέιλ μέσα σε κυπριακό νεροκόλοκο

WIZ TEAM

Πώς θα σου φαινόταν ως ιδέα να ταξιδέψει η κουλτούρα του κυπριακού νεροκόλοκου και η παλαίωση κοκτέιλ μέσα σε αυτό στη Νέα Ορλεάνη;

Μέσα σε ένα σκεύος, το οποίο στα παλιά χρόνια χρησιμοποιείτο μαζικά στην Κύπρο για τη μεταφορά κρασιού και νερού, ο Παναγιώτης Σάββα παλαιώνει κοκτέιλ, ενώ φιλοδοξεί με αυτό να ταξιδέψει ως τη Νέα Ορλεάνη και να μιλήσει για νέους τρόπους πειραματισμού (με γεύσεις) στη μπαρ σκηνή. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την παλαίωση σε βαρέλι, αμφορείς, γυαλί κλπ, ενώ με αυτή του την προσπάθεια φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους στο bartending. 

Ανάμεσα στα σεμινάρια που ο Παναγιώτης παρουσιάζει στο Sunmoon Creative Space, είναι και αυτό για την «παλαίωση κοκτέιλ σε κολοκύθα». Όπως ο ίδιος αναφέρει, η παλαίωση της κολοκύθας έχει να κάνει με μια παλιά μέθοδο μεταφοράς κρασιού και νερού από τους βοσκούς στα βουνά της Κύπρου, αφού η κολοκύθα χρησιμοποιήθηκε είτε ως έχει είτε επικαλυμμένη με κερί μέλισσας και ρητίνη πεύκου.

«Κάθε εκδοχή μάς δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα στο κοκτέιλ ή στο απόσταγμα», αναφέρει ο Παναγιώτης, συμπληρώνοντας πως στο εν λόγω σεμινάριο «εξερευνούμε την κολοκύθα ως σκεύος, την ιστορία πίσω και πώς μπορούμε να επεκτείνουμε τη χρήση της κολοκύθας ως σκεύος παλαίωσης και να ανοίξουμε νέους τρόπους πειραματισμού με γεύσεις στη μπαρ σκηνή».

Πρόσφατα, ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω μιας ανάρτησης ότι το συγκεκριμένο σεμινάριό του για την παλαίωση σε κολοκύθες επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλες 3000+ εφαρμογές που θα παρουσιαστούν σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του κλάδου της εστίασης παγκοσμίως, στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ (Tales of the cocktail 2023). Μια ευκαιρία να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας στην Κύπρο, μεταξύ άλλων 47+ χωρών ανά τον κόσμο.



«Εμπνευσμένος από την παράδοση και ταυτόχρονα παθιασμένος με τις μεθόδους παλαίωσης προχώρησα πριν από μερικά χρόνια και πειραματίστηκα σε αυτή τη μέθοδο παλαίωσης των κοκτέιλ με πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα. Το νεροκόλοκο είναι ένα μοναδικό σκεύος που δίνει στο κοκτέιλ ή το απόσταγμα μια νέα διάσταση στη γεύση και την υφή του. Σίγουρα μπορεί να αποκτήσει μια θέση σε κάθε μπαρ, σε όλο τον κόσμο. Το Κυπριακό Νεροκολοκο μπορεί να επηρεάσει τις γεύσεις στο bartending και ως πρωτοπόρος σε αυτή τη μέθοδο παλαίωσης θα ήθελα πολύ να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας.

Για να το κάνω αυτό, θα χρειαστώ οπωσδήποτε τη βοήθειά σας και την υποστήριξή σας, ώστε να διαδώσω τη μέθοδο της παλαίωσης κοκτέιλ σε κολοκύθα σε όλο τον κόσμο».

Οι τρόποι που έχουμε για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του Παναγιώτη Σάββα είναι μέσω του ενός crowdfunding στο @gogetfunding, αλλά και μέσω των βραδιών με κοκτέιλ (παλαιωμένων και μη) που ο ίδιος διοργανώνει κάθε Πέμπτη στον ωραίο χώρο του @sunmooncreativespace, στη Λάρνακα.