ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πέτρος προσφέρει γερές δόσεις παράδοσης στη Χοιροκοιτία

WIZ TEAM

Τα τελευταία μερικά χρόνια, σε ένα πετρόκτιστο αρχοντικό του 1850, καθημερινά φιλοξενεί κόσμο μυώντας τους στην τέχνη της καλαθοπλεκτικής, ενώ τις Κυριακές και τις αργίες τούς προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακό πρόγευμα με ζεστό χαλούμι που φτιάχνεται εκείνη την ώρα.

Ο  Πέτρος Νικολάου γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της καλαθοπλεκτικής. Στο ιδιωτικό μουσείο που έχει δημιουργήσει στη Χοιροκοιτία, στεγάζεται το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει διάφορα είδη καλαθιών που έχουν φτιαχτεί από καλάμι, αλλά και ένα παραδοσιακό αγροτόσπιτο που φιλοξενεί παλιά αντικείμενα και έπιπλα.

Highlight της εμπειρίας του προγεύματος αποτελεί σίγουρα το επί τόπου ψήσιμο του χαλουμιού και το σερβίρισμά του -όσο είναι ακόμα ζεστό- με αλάτι και δυόσμο.

Επιπλέον, εκτός από τα διάφορα εργαστήρια-επιδείξεις καλαθοπλεκτικής που πραγματοποιεί καθημερινά (Δ-Σ), κυρίως για γκρουπ ξένων επισκεπτών, τις Κυριακές και τις αργίες προσφέρει τη δυνατότητα στον κόσμο να απολαύσει ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγευμα, αποτελούμενο από φρέσκα προϊόντα της Κύπρου.

Αρχικά, είναι το χαλούμι που φτιάχνεται εκείνη την ώρα μέσα σε ταλάρι και σερβίρεται ζεστό με αλάτι και δυόσμο. Επίσης, στον μεγάλο μπουφέ προσφέρεται και ολόφρεσκη αναρή, με μέλι ή χαρουπόμελο. Συγκεκριμένα, το πρόγευμα περιλαμβάνει ποικιλία τυριών, αλλαντικά -όπως λουκάνικο, παστουρμά, μπέικον, λουκάνικο από κοτόπουλο-, αλλά και baked beans, πατάτες, προϊόντα δικής τους παραγωγής όπως ελιές, ντομάτες, αγγουράκι και εποχιακές μαρμελάδες, προζυμένιο κουλούρι και λεμονάδα.


Info

Τηλ. 99205833
Γρηγόρη Αυξεντίου 30, Χοιρικοιτία, επ. Λάρνακα
Κ 10.30-13.30