ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Rouis στα Κάτω Πολεμίδια

WIZ TEAM

Δεν δουλεύει τα σαββατοκύριακα, δεν έχει διαφημίσει ποτέ, δεν έχει social media, δεν έχει καν ταμπέλα έξω από το εστιατόριο. Αλλά παρόλα αυτά η φήμη του ξεπερνά τα όρια του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Ο λόγος για το απάχικο στέκι Rouis, όπου ντόπιοι και ξένοι επισκέπτονται κάθε βράδυ (στις λίγες ώρες που ανοίγει), ξέροντας πως εκεί θα βρουν τέλεια φαγητά της ώρας, μέσω ενός μενού που κάθε μέρα διαφέρει αναλόγως του τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά αλλά και στη φύση -το κομμάτι της εποχικότητας παίζει μεγάλο ρόλο στον καθορισμό του εκάστοτε μενού.

«Εδώ και 18 χρόνια μαγειρεύω για τον κόσμο που έρχεται εδώ, αναλόγως του τι θα βρω στο παζάρι. Κάθε μέρα στο μενού υπάρχουν μαγειρευτά και ψητά φαγητά, αλλά και κάποια είδη σχάρας. Δεν υπάρχει best seller, όλα τα αγαπώ, νομίζω και ο κόσμος το ίδιο», μας αναφέρει ο φειδωλός κύριος Rouis στην πολύ σύντομη επικοινωνία που είχαμε, προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε το φαγητό του, που προσφέρει στον πολύ ιδιαίτερο cozy χώρο του.

Εκτός από τα 35 μόλις άτομα που μπορεί να φιλοξενήσει στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος διαθέται και τζάκι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χωράνε άλλα 25 άτομα στον όμορφο χώρο έξω!

Στο ταβερνάκι Rouis λοιπόν απολαμβάνεις ένα ωραίο μενού, το γλυκό σου, ό,τι ποτό επιθυμείς (μέσα από μια μεγάλη γκάμα οινοπνευματωδών, μεταξύ των οποίων και βαρελίσιο κρασί) και αν σου αρέσει το λες παρακάτω. Άλλωστε, δεν είναι έτσι που έχει καταφέρει να κτίσει τη φήμη του τα τελευταία 18 χρόνια; Αξίζει να σημειώσουμε πως το μαγαζί δεν έχει καν όνομα. Δεν υπάρχει καν ταμπέλα έξω από αυτό.

«The most Cyprus place to eat!», αναφέρει ένας πελάτης του στο internet και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να πάμε Κάτω Πολεμίδια για να απολαύσουμε μια εμπειρία αντίστοιχη με αυτή που είχαμε στο γνωστό (πάλι χωρίς όνομα) μαγαζί στις Χαλεπιανές, στη Λευκωσία.

Info
Τηλ. 99440493
Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός
Δ-Π 20.00-23.30