ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο σεφ Ανδρέας Μαυρομάτης τιμήθηκε από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

WIZ TEAM

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Κύπριος σεφ, ο οποίος εδώ και σχεδόν 45 χρόνια μεγαλουργεί στο Παρίσι, τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του από τα Βραβεία ΑΡΓΩ, με το Βραβείο Γαστρονομίας.

«Σήμερα, βραβεύουμε την Ελλάδα της εξωστρέφειας, του κοσμοπολιτισμού, της δημιουργικής έμπνευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στην Ακαδημία Αθηνών όπου έγινε η τελετή, το βράδυ της Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

«Τιμάμε εκλεκτούς συμπατριώτες μας που ξεκίνησαν, ως σύγχρονοι Αργοναύτες, το ταξίδι τους προς τον κόσμο και προς την γνώση, για να εξερευνήσουν πεδία της επιστήμης, της τέχνης, της επιχειρηματικότητας, του υλικού πολιτισμού, του αθλητισμού. Αναγνωρίζουμε τον μόχθο, την επινοητικότητα, την προσφορά τους, αλλά και τη συμβολή τους, άμεση και έμμεση, στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Όλοι εσείς ξανοιχτήκατε στο πέλαγος του διεθνούς ανταγωνισμού με αισιοδοξία και τόλμη, μετατρέποντας τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και εξελίσσοντάς τες σε θριάμβους, χωρίς ν’ αφήσετε ποτέ να εξασθενίσει ο δεσμός με την πατρίδα. Με το παράδειγμά σας γίνεστε πηγή έμπνευσης για τους νέους μας και ελπίδας για όλους μας».


Ανάμεσα στους βραβευθέντες (δες παρακάτω την πλήρη λίστα) ήταν και ο συμπατριώτης μας σεφ, ο σπουδαίος Ανδρέας Μαυρομάτη, ο οποίος ζει και μεγαλουργεί στο Παρίσι, προσφέροντας στους Γάλλους και στους χιλιάδες τουρίστες της πόλης του φωτός την ευκαιρία να γνωρίζουν την ελληνική κουζίνα, αλλά και την κυπριακή και ελληνική οινική παραγωγή.

Υπενθυμίζουμε πως ο σεφ Ανδρέας Μαυρομάτης διατηρεί εστιατόριο στο Παρίσι, από τη δεκαετία του 80, προβάλλοντας τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα, συνδυάζοντας στοιχεία της μεσογειακής κουζίνας με τα πιο σπάνια και εκλεπτυσμένα υλικά. Με την ύψιστη γαστρονομική αναγνώριση, δηλαδή ένα αστέρι Michelin, βραβεύτηκε για πρώτη φορά το 2018, διατηρώντας το αστέρι μέχρι και σήμερα

Ανάμεσα στις σημαντικότερες διακρίσεις που έχει λάβει στην πολυετή πορεία του ο Άνδρέας Μαυρομάτης ήταν και η μέγιστη τιμή από τα Βραβεία Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, όταν το 2016, στην 15η απονομή των βραβείων, κέρδισε τον τίτλο του «Άντρα της Χρονιάς».

Να σημειώσουμε τέλος πως η τελετή στην Ακαδημία Αθηνών για τα βραβεία ΑΡΓΩ, την οποία διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση «ΑΡΓΩ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου 2024.