ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Σωτήρης Νεοφυτίδης ανάμεσα στους δέκα καλύτερους sommelier στον κόσμο

WIZ TEAM

Ο Κύπριος sommelier πέρασε στα ημιτελικά του πολύ σημαντικoύ διαγωνισμού «The Best Sommelier of the World», που διοργάνωσε από τις 7 ως τις 12 Φεβρουαρίου στο Παρίσι ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Οινοχόων (ASI), καταλαμβάνοντας τελικά την πολύ τιμητική 10η θέση.

Από το σύνολο των 68 συμμετεχόντων, κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά μαζί με 16 άλλους οινοχόους, ενώ αγωνιζόμενος την Παρασκευή πήρε τελικά βαθμολογία που τον ανέδειξε 10ο στον κόσμο.

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Λετονός Raimonds Tomsons, ενώ οι δύο φιναλίστ του διαγωνισμού ήταν ο Reeze Choi από την Κίνα και η Nina Jensen από τη Δανία.

Σε ότι αφορά στον Σωτήρη Νεοφυτίδη, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από «Best Sommelier of Cyprus 2022» στον εγχώριο διαγωνισμό, πριν ταξιέψει στο Παρίσι αναδείχθηκε επίσης «Best Balkan Sommelier 2022» στον αντίστοιχο διαγωνισμό που έγινε στο Βελιγράδι, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Σωτήρης έχει διανύσει μια σημαντική πορεία σε χώρους εστίασης στο νησί όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κάτοχος του ‘Advanced Sommelier’, από το The Court of Master Sommeliers, παράλληλα με το πτυχίο και το μεταπτυχιακό που έχει αποκτήσει στο ‘Hospitality Management’, δούλεψε για πολλά χρόνια ως σερβιτόρος και ακολούθως ως sommelier σε μεγάλα ξενοδοχεία της Λεμεσού. Συγκεκριμένα, από το 2006 και για έξι χρόνια εργάστηκε ως σερβιτόρος στο Ajax Hotel, ακολούθως στο Mediterranean για έναν χρόνο, από το 2016 ως το 2018 ήταν στην ομάδα του Four Seasons ως Junior Sommelier (κερδίζοντας μάλιστα το 2016 τον τίτλο του ‘Cyprus Best Young Sommelier’ στα ομώνυμα βραβεία στην Κύπρο, έναν τίτλο που για τον ίδιο αποτέλεσε το έναυσμα για τη μετέπειτα πορεία του), μετά μετακόμισε στο Parklane ως Sommelier και τέλος, για ενάμιση χρόνο υπήρξε ο Group Sommelier στα Stademos Hotels (Amara, Mediterranean, Plus Sea). Πλέον εργάζεται ως freelancer sommelier, κάνοντας παράλληλα consulting σε εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης.