ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Σωτήρης Νεοφυτίδης διεκδικεί τον τίτλο του «Καλύτερου Sommelier στον Κόσμο»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Κύπριος sommelier ταξιδεύει σήμερα (6 Φεβρουαρίου 2023) στο Παρίσι για τον πολύ σημαντικό διαγωνισμό «The Best Sommelier of the World», που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Οινοχόων (ASI).

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια έξι μέρες -από την Τρίτη 7 μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη (9/2) θα ανακοινωθούν τα ονόματα των οινοχόων που θα περάσουν στα ημιτελικά (ανάμεσα στους 68 συμμετέχοντες), ενώ το απόγευμα της Κυριακής οι τρεις φιναλίστ θα διεκδικήσουν το Χρυσό.

Σε σχέση με τις προσδοκίες που έχει ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, με την ταπεινότητα και τη σοβαρότητα που τον χαρακτηρίζει δήλωσε: «Πάμε ταπεινά, ελπίζουμε να περάσουμε στα ημιτελικά».

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η φετινή διοργάνωση κρίνεται πολύ σημαντική, καθότι ο «World’s Best Sommelier Competition» επιστρέφει και πάλι στη Γαλλία 34 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία εκεί έκδοσή του! Επιστρέφει δηλαδή στη χώρα όπου το 1969 γεννήθηκε ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Οινοχόων (ASI - Association de la Sommellerie Internationale), οπότε ο φετινός διαγωνισμός είναι σίγουρα ιστορικής σημασίας.


Διάβασε επίσης
Ο «Καλύτερος Sommelier της Κύπρου» για το 2022, Σωτήρης Νεοφυτίδης, μιλά στο WiZ
Καλύτερος Sommelier των Βαλκανίων ο Κύπριος Σωτήρης Νεοφυτίδης


Εν αναμονή της συμμετοχής του Σωτήρη Νεοφυτίδη λοιπόν, ο οποίος υπενθυμίζουμε πως είχε αναδειχθεί ως «Best Sommelier of Cyprus 2022», αλλά και ως «Best Balkan Sommelier 2022» στη συνέχεια, δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε τα καλύτερα στην προσπάθεια που θα καταβάλει στο Παρίσι με τα χρώματα της Κύπρου.