ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Στέλιος ο Σουβλάκης και το ωραίο απάχικό του

WIZ TEAM

Ένα μαγαζί με ιστορία σχεδόν 45 χρόνων, που προσφέρει εξαιρετικό σουβλάκι και τέλεια σιεφταλιά στην Πάφο.

Ο Στέλιος Στυλιανού είναι στις κουζίνες από τα 8 του χρόνια, βοηθώντας τη γιαγιά του Λουκία στο ψήσιμο. Εξ ου και το παρατσούκλι Στέλιος ο Σουβλάκης που κουβαλά μέχρι σήμερα, κάνοντάς το brand-name στο μαγαζί που τελικά άνοιξε ο ίδιος εδώ και 1,5 χρόνο. Στον ίδιο χώρο (περιοχής Τεχνικής Σχολής) βρισκόταν από το ’79 το μαγαζί της γιαγιάς του, Λουκίας Κασιουλή, μετά το σουβλατζίδικο «Νίκος», που δούλευαν ο πατέρας Νίκος Αργυρού και η μητέρα Χλόη Αργυρού Κασιουλή, ενώ τον τελευταίο χρόνο η διαχείριση πέρασε στον ίδιο τον Στέλιο.

Εδώ θα φας τέλειο σουβλάκι και σπιτική σιεφταλιά, με συνταγή που φτιάχνει η μητέρα του τα τελευταία 25 χρόνια. Μέσω του μενού μπορείς επίσης να φτιάξεις τον δικό σου μεζέ, επιλέγοντας ανάμεσα σε πιάτα όπως σουβλάκι κοτόπουλο, αλλά και αρνίσιο (ίσως ο μόνος στην Πάφο που σερβίρει αρνίσιο), μανιτάρια, λουκάνικο, παστουρμά, μπέικον, συκωτάκι, χαλούμι, λούντζα και συκώτι βοδινό -όλα στα κάρβουνα. Πολύ ωραίες είναι οι πατάτες του, αφού συνηθίζει να τις τηγανίζει σε παλιές αλουμινένιες κατσαρόλες.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το κρέας ο Στέλιος το προμηθεύεται από τον γνωστό ανά την πόλη κρεοπώλη «Θέμη» και τις παφίτικες πίτες από τον μετρ του είδους «Φυτή».

Σε ένα μικρό απάχικο στέκι, λοιπόν, των 25 ατόμων, καθημερινά θα φας καλό φαγητό με φρέσκα προϊόντα. «Το κρέας μου είναι πάντα φρεσκοψημένο, χωρίς σόδες, χωρίς μαλακτικά. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός στη δουλειάς μας, οπότε αν προσέχεις το φαγητό σου, αν προσέχεις τον πελάτη σου, τότε θα έχεις δουλειά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το φαγητό μπορείς να το απολαύσεις επί τόπου ή μέσω take away, ενώ σύντομα θα προσφέρεται και η δυνατότητα για delivery.

Info
Τηλ. 26935895, 96500040
Λεωφ. Αλέξανδρου Παπάγου 74, Πάφος
Δ-Σ 11.30-14.30 & 17.00-22.00