ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Θανάσης προσφέρει στην Αθήνα αυθεντικό κυπριακό φαγητό

WIZ TEAM

Ένας Κύπριος φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με καταγωγή από το Φρέναρος, έφτιαξε έναν χώρο στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας και προσφέρει στον κόσμο κυπριακό σουβλάκι, λουκάνικο, παστουρμά, κούπες, αλλά και σάντουιτς με λούντζα, χαλούμι κ.ά.

Ο Θανάσης Τρύφωνος αποφάσισε να φτιάξει Το Κυπριακόν, στην περιοχή Ζωγράφου, με σκοπό να φέρει στο πιάτο του Κύπριου που διαμένει στην Αθήνα, αλλά και των ντόπιων, αυτό ακριβώς που προσφέρει και ένα συνοικιακό σουβλατζίδικο στην Κύπρο.

Ως εκ τούτου, βρήκε έναν προμηθευτή ο οποίος εισάγει στην Ελλάδα από την Κύπρο όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα που χρειάζεται για ένα τέτοιο χώρο, από λουκάνικο και παστουρμά, μέχρι λούντζα, χαλούμι, κυπριακή πίτα και πίκλα μουστάρδας, ενώ και τις σεφταλιές που προσφέρουν τις φτιάχνουν επί τόπου.

Η πελατεία του περιλαμβάνει Κύπριους αλλά και πολλούς Ελλαδίτες, ενώ όπως χαριτολογώντας αναφέρει, μπορεί να αναγνωρίσει από πού κατάγεται ο κάθε πελάτης αναλόγως του πώς θα παραγγείλει το σουβλάκι του. Πίκλα, συνήθως, ζητάνε οι Λεμεσιανοί, ταχίνι οι Λαρνακείς και οι κάτοικοι των κοκκινοχωριών, ενώ επίσης οι δύο αυτές περιοχές ποτέ δεν βάζουν κραμπί (λάχανο) στα σουβλάκια τους, όπως για παράδειγμα το κάνουν οι Λευκωσιάτες.

Στις δύο πρώτες βδομάδες λειτουργίας του χώρου η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι μεγάλη, σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρει ο Θανάσης, ενώ σε βάθος χρόνου υπάρχει η σκέψη να μετατραπεί σε κανονική ταβέρνα (τώρα λειτουργεί μόνο για take away και delivery), γιατί όχι να ταξιδέψει το brand και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Info
Τηλ. 00302110154164
Δημ. Μπέη 11 (πρώην Κλεοβούλης)
Ζωγράφου, Αθήνα

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Κυπριακόν (@tokypriakon)