ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο τρομερός λήσταρχος Νταβέλης» ανεβαίνει στο θέατρο Δέντρο

WIZ TEAM

“...αυτόν τον τόπο εύκολα δεν τον αφήνω. Τον αγαπάω. Έχω νταλκά, τον ποναω και με πονάει ο ρημαδότοπος...//... Με λεν κακούργο, ληστή ...Κι όμως, σαν γείρω να κλείσω τα μάτια, με πάιρνει αγκαλία και λέμε, και τι δε λέμε. Αλλά δεν ξέρω... Δεν ξέρω, δε φτάνει ο νούς μου, δε φτάνει”

η ιστορία:
“Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ” γράφτηκε από τον Γιώργο Αρμένη το 1980 και παρουσιάστηκε στο θέατρο, μόνο μία φορά μέχρι σήμερα, από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη. To συγκεκριμένο έργο όχι μόνο δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα του και τη δύναμη του αλλά και είναι επίκαιρο όπως πάντα, με την ιστορία του Έλληνα να κάνει κύκλους από τον ηρωισμό στην ασυδοσία - από το 1856 που σκοτώθηκε ο Νταβέλης μέχρι το 1980 που έγραψε το έργο του ο Αρμένης, μέχρι το 2021 που οι θεατές φοράνε μάσκες για να έρθουν στο θεατρο και να δουν ηθοποιους να παιζουν χωρις αυτές. Η ελεθευρια 200 χρόνια μετα την ελληνική επανάσταση έχει αλλάξει πολύ ως ιδανικό ή μήπως δεν είναι αυτη που άλλαξε;

ενας αλλιώτικος Νταβέλης
Ο Νταβέλης μας θα είναι ασπρόμαυρος σαν τις παλιές ελληνικές βουκολικές ταινίες ή τα βιβλία με παραμύθια που θυμόμαστε απ’τα παιδικά μας χρόνια, θα διατρέχεται από ζωντανή - κατά κύριο λόγο- μουσική και τραγούδια και θα είναι προσαρμοσμένος – διασκευασμένος , για να παιχτεί από έξι ηθοποιούς κι έναν μουσικό, με σεβασμό στην ουσία και την αισθητική του κειμένου και με μεγάλη διάθεση για παιχνίδι, ευκαιρία που μας δίνεται απλόχερα από το συγκεκριμένο υλικό με την πληθώρα ρόλων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός θαυμάσιου θιάσου και συνεργατών.  

...από το σκηνοθετικό σημείωμα
...σήμερα, 200 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση του 1821, χρειαζόμαστε ακόμα ήρωες. Ο Νταβέλης όμως δεν είναι το καλό παλικάρι με τη φουστανέλα που αγωνίζεται υπέρ των αδύνατων και των κατατρεγμένων και θυσιάζεται για το κοινό καλό. Έξυπνος και θαρραλέος, νοιαζόταν κυρίως για το τομάρι το δικό του και των συντρόφων του. Κι όμως, έγινε ήρωας για έναν ταλαιπωρημένο λαό, επειδή δεν υποτάχθηκε και τόλμησε να τα βάλει με τους δυνατούς, κερδίζοντας τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή θάνατο. Έτσι κι αλλιώς τους ήρωες γεννούν οι δύσκολες εποχές. Όπως αυτή που διανύουμε.

ταυτότητα παράστασης
Συγγραφέας – Γιώργος Αρμένης
Σκηνοθεσία – Στέλα Φυρογένη
Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος – Λάκης Γενεθλής
Μουσική Σύνθεση/Επιμέλεια – Χριστοδουλίδης Γιάννης, Γιάννης Κουτης
Σχεδιασμός Φωτισμού- Χρήστος Γωγάκης
Υπεύθυνος Παραγωγής – Γιάννος Λούρας

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Αλέξανδρος Παρίσης
Ονησιφόρος Ονησιφόρου
Ελένη Σιδερά
Βαλεντίνος Κόκκινος΄
Έρρικα Μπεγέτη
Άντρια Ζένιου
Μουσικός επι σκηνής:Μάρκου Μωυσής

Παραστάσεις
Πρεμιέρα 10 Οκτωβρίου 20.00 
Λευκωσία - Θέατρο Δέντρο
16,17,20,23,24,27,30 Οκτωβρίου
Λεμεσός- Εθάλ
15 Oκτωβρίου
Πάφος-Μαρκίδειο Θέατρο
31 Οκτωβρίου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
www.soldouttickets.com.cy
καταστήματα STEPHANIS
Πληροφορίες- Κρατήσεις : 99520835

ΕΙΣΟΔΟΣ: €15 | €12 (ατέλεια, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)