ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Χάμπος σερβίρει καφέ… παίζοντας με τη φλόγα

WIZ TEAM

Στο Windmill, ένα εστιατόριο που έχει ιστορία 45 χρόνων, πέραν από τo νόστιμο σπιτικό φαγητό που προσφέρει, μέσω ενός μενού που αγαπά εξίσου την κυπριακή, την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, αλλά και τις vegan και vegetarian γεύσεις, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και τον φημισμένο «special coffee», ο οποίος σερβίρεται από λυχνάρια, στο πλαίσιο ενός άκρως εντυπωσιακού show!

Γνωρίζεις πως το Windmill έχει ιστορία, γνωρίζεις πως πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από τους γονείς, οι οποίοι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να βρίσκονται στην κουζίνα, την ίδια ώρα που τα δύο παιδιά (Νάνσυ και Χάμπος) έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στο εστιατόριο. Γνωρίζεις πως όλα ανεξαιρέτως τα φαγητά, τα γλυκά ακόμα και τα σως είναι σπιτικά, από υλικά προερχόμενα από ντόπιους παραγωγούς.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις (λέμε τώρα…) είναι πως ο Χάμπος αποτελεί την ατραξιόν του εστιατορίου, αφού πέραν του σερβιρίσματος, έχει πάρει το «παιχνίδι με τη φλόγα» σε άλλο επίπεδο και αποτελεί έναν από τους σοβαρούς λόγους που το Windmill προτιμάται από τους τουρίστες -και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, αφού πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του (κο Χρίστο) στον συγκεκριμένο τρόπο σερβιρίσματος, ο οποίος όμως το έκανε με μπρίκι, έβαλε στο «παιχνίδι» λυχνάρια, καθιστώντας το show ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ο «special coffee», όπως ονομάζεται, φτιάχνεται από κυπριακό brandy, ούζο, λικέρ και ένα shot εσπρέσο, ενώ κατά το σερβίρισμα (με τη φλόγα) μπαίνει και κανέλα!

Από το μενού του Windmill, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς, πολλά είναι τα πιάτα που έχουν εξελιχτεί σε best sellers όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχικά, αξίζει να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά στις vegetarian και vegan επιλογές, ακόμα και στις επιλογές χωρίς γλουτένη που προσφέρονται. Μόνο ο vegan μεζές του εστιατορίου αποτελείται από 18 πιάτα!

Αν πρέπει να αναφέρουμε κάποια συγκεκριμένα πιάτα που αξίζουν μιας δοκιμής, σίγουρα ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται το Charlies χαλούμι (τηγανιτό χαλούμι με σταφυλόμελο), η Φέτα μπακλαβά, με σουσάμι και μέλι, το Χταπόδι με σπιτική φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια, το Μπουγιουρντί, η Γραβιέρα, με γλυκό του κουταλιού σταφύλι και παστελάκι Ομόδους, τα Steaks με τα σπιτικά σως, οι μελιτζάνες σαγανάκι, οι κολοκυθοκεφτέδες και φυσικά, η Πικατίνα (κοτόπουλο πανέ, με σπιτική σάλτσα ντομάτας και λιωμένο τυρί cheddar).

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως ένα εστιατόριο που καταφέρνει να υπάρχει από το 1977, προσφέροντας εξαιρετικές γεύσεις αλλά και μια ζεστή ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρή που πηγάζει από την αγάπη τους για αυτό που κάνουν, αξίζει σίγουρα της προσοχής μας.

Info
Τηλ. 26933518, 99785012
Πάφιας Αφροδίτης 19, Κάτω Πάφος
Δ-Σ 18.00-22.30


Διάβασε επίσης: Τι Μαϊάμi, τι ΠΑΦιάμι… Όλα τα στέκια που μπορούν να μετατρέψουν σε αξέχαστες γευστικές αναμνήσεις τις εξορμήσεις σας στην Κάτω Πάφο!