ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Χρήστος θα σου φτιάξει live το πιο απίθανο μιλφέιγ

WIZ TEAM

Στο ωραίο του ζαχαροπλαστείο στον Στρόβολο θα πας για να φας προφιτερόλ, πάβλοβα, εκμέκ κανταΐφι και μιλφέιγ, στην κλασσική τους εκδοχή, αλλά και με διάφορες ενδιαφέρουσες παραλλαγές.

Ο Χρήστος Καπέλλος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά έχει καταγωγή και από το Βαρώσι. Η σχέση του με τα γλυκά και τη ζαχαροπλαστική μετράει πολλά χρόνια, αφού εδώ και μια 25ετία η μητέρα του διατηρεί ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα, ενώ και η αδερφή του πριν από μερικά χρόνια άνοιξε το δικό της μαγαζί στη Λεμεσό, το Cappelli Pasticceria. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να αποφασίσει να φτιάξει και ο ίδιος το δικό του ζαχαροπλαστείο, κάτι που έγινε τελικά στη Λευκωσία, το 2022, οπόταν και προέκυψε το Giocando Pasticceria.

Ρωτώντας τον για το όνομα, μαθαίνουμε ότι η λέξη giocando παραπέμπει στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στη φιλοσοφία που ο ίδιος ήθελε να υιοθετήσει για το ζαχαροπλαστείο του, μιας και -όπως υποστηρίζει- τη ζαχαροπλαστική τη βλέπει ως παιχνίδι.

Φτάνοντας εκεί, θα διαπιστώσετε ότι όντως πρόκειται περί παιχνιδιού. Θα πρέπει απλώς να επιλέξετε ένα εκ των τεσσάρων γλυκών που φτιάχνονται στο ζαχαροπλαστείο και να απαντήσετε στον Χρήστο κατά πόσο το προτιμάτε να σας το φτιάξει επί τόπου στην κλασσική εκδοχή του ή σε μία από τις παραλλαγές του.

Και εξηγούμε: το μιλφέιγ μπορείτε εναλλακτικά να απολαύσετε με φρέσκες φράουλες, ή με πραλίνα φουντουκιού, ή με φρούτα του δάσους. Το προφιτερόλ βγαίνει επίσης με πραλίνα φουντουκιού, με oreo, ή με λευκή σοκολάτα, ενώ το εκμέκ προσφέρεται με αμύγδαλο και κανέλα, ή με χαλεπιανό ή με μαστίχα.

«Και η πάβλοβα;», ρωτάμε. «Η πάβλοβα είναι πλάβλοβα», απαντά ο Χρήστος με χαμόγελο, εννοώντας πώς η κλασσική συνταγή δεν επιδέχεται καμιάς παρέμβασης. Σε ερώτησή μας, τέλος, για το best seller, απάντησε σχεδόν αυτόματα για το κλασσικό μιλφέιγ.

Να πούμε πως όλα τα γλυκά προσφέρονται σε ατομικό αλλά και σε οικογενειακό μέγεθος, ενώ μπορούν να μπουν ακόμα και σε σκεύος που θα πάρετε εσείς στο Giocando Pasticceria.

Σε ότι αφορά στις συνταγές, αυτές προέρχονται κυρίως από τη μαμά, πλην όμως ο Χρήστος (όπως και η αδερφή του στη Λεμεσό) τις έχουν εξελίξει αρκετά, βάζοντας τη δική τους προσωπική πινελιά. Στο ζαχαροπλαστείο, εκτός από τα τέσσερα προαναφερθέντα γλυκά, θα βρείτε και ορισμένα σοκολατάκια, μπισκότα, κέικ κ.λπ.

Info
Τηλ. 22044400
Ιφιγενείας 24 Γ, Στρόβολος
Τρ-Σ 10.00-20.00, Κ 10.00-19.00