ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Υπαίθριος καλοκαιρινός κινηματογράφος επιστρέφει στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου

WIZ TEAM

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται για ακόμα μια χρονιά με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23.

Η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο με την προβολή 4 ταινιών.

AINΜΠO - Η Πριγκίπισσα του Αμαζονίου (2021)
Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 -20:00

Στα βάθη του Αμαζονίου, ένα νεαρό κορίτσι βρίσκει την ηρωίδα που κρύβει μέσα της.

H ΑΙΝΜΠΟ: ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ είναι μια περιπέτεια για τη σπουδαιότητα της φιλίας και της προστασίας του πλανήτη μας, με μια θαρραλέα πρωταγωνίστρια, με την οποία θα ταυτιστούν όλοι.

Πρωταγωνίστρια είναι η 13χρονη Αίνμπο που ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Αίνμπο ανακαλύπτει πως η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους, που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη. Μαζί με το κωμικό δίδυμο πνευματικών οδηγών, τον αξιολάτρευτο Ντίλο και τον αγαθούλη Βάκα, η Αίνμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

Κινούμενα σχέδια, περιπέτεια,Οικογενειακή
Mεταγλωττισμένη στα ελληνικά και με ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 85’ λεπτά
Σκηνοθεσία: Ριτσαρντ Κλάους & Χοσέ Ζελάντα 

Ticket to Paradise – Εισιτήριο για το Παράδεισο (2022)
Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023-20:30

Μια ρομαντική κομεντί για τις γλυκιές εκπλήξεις που φέρνουν οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινια της Universal Pictures “Ticket to Paradise”, μια ρομαντική κωμωδία που σκηνοθετήσε ο Όλ Παρκέρ του “Mama mia, here we go again”.
Ο Κλούνεϊ και η Ρόμπερτς θα παίξουν ένα διαζευγμένο ζευγάρι που ταξιδεύουν στο Μπαλί για να εμποδίσουν την κόρη τους να επαναλάβει ένα λάθος που έκαναν 25 χρόνια νωρίτερα.
Το σενάριο υπογράφουν οι Πάρκερ και Ντάνιελ Πίπσκι ενώ στην παραγωγή θα βρίσκονται οι Τιμ Μπίβαν, Έρικ Φέλνερ, Σάρα Χάρβει και Ντέμπορα Μπάλντερστόουν.
Αμερικανική οικογενειακή ταινία περιπέτειας | Με ελληνικούς υποτίτλους | Διάρκεια: 100'

PIL’S ADVENTURE - Η πριγκίπισσα Αλάνι (2021)
Πέμπτη 31 Aυγούστου 2023-20:00

Μια δυναμική νεαρή μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα για να σώσει τον νόμιμο διάδοχο του θρόνου από τις δολοπλοκίες του σατανικού αντιβασιλέα.

Κινούμενα σχέδια/περιπέτεια/Οικογενειακή
Mεταγλωττισμένη στα ελληνικά και με ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 89'

Top Gun : Maverick (2022)
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023-20:30

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε».

Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ, «Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο.

Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Περιπέτεια/Δράση/ Με ελληνικούς υποτίτλους/Διάρκεια: 131'
Χώρος κινηματογραφικών προβολών: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Είσοδος ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 23, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org  και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.
www.boccf.org